Gündem

Kapadokya'ya gitmek isteyen bisikletli turistleri gasp edip taciz ettiler: 2 kişi tutuklandı

19 Ağustos 2023 19:38

Bisikletle Kapadokya'ya giderken Emirgazi'deki Gazi Türbesi'nin yanında mola veren Fransalı biri kadın iki kişi, çadırda saldırıya uğradı. Kadını taciz edip şiddet uygulayan ve gasp eden E.P., ve T.Y., tutuklandı.

Olay, perşembe günü Emirgazi ilçesinde meydana geldi. Bisikletle seyahate çıkan Camila M. ve Quantu S., bir süre önce Türkiye’ye geldi. Çift, Kapadokya’ya gitmeden önce Karapınar Kayacık Mahallesi’nde bir aileye misafir oldu.

Ertesi sabah bisikletleriyle ilçeyi gezen ikili, daha sonra Kapadokya’ya gitmek üzere yola çıktı. Akşam saatlerinde Emirgazi sınırlarına ulaşan Camila M. ve Quantu S., karanlıkta yolculuğun tehlikeli olabileceği düşüncesiyle ilçeye 2 kilometre mesafedeki Gazi Türbesi'nin yanına çadır kurdu.

Dinlenmeye çekilen turistlere 2 kişi saldırdı. Turistleri darp dip, Camila M.’yi taciz eden şüpheliler, kamp malzemelerini de gasp ederek kaçtı. Turist çift Emirgazi Jandarma Komutanlığı’na gidip şikayetçi oldu.

Olayla ilgili çalışma başlatan jandarma ekipleri, kimliklerini belirlediği şüpheliler E.P. ve T.Y.’yi sabaha karşı evlerinde yakalayarak gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından Karapınar Adliyesi’ne sevk edilen 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Ereğli Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Fransız çiftin ise Türkiye turlarını yarıda bırakıp Gürcistan'a geçtiği öğrenildi. (DHA)