Dünya

Kanada'da internet üzerinden "intihar kitleri" satışı yapan adam cinayetten yargılanacak

Yetkililer, ilk olarak mayıs ayında tutuklanan Law'un, kendine zarar verme amacıyla kullanılabilecek zehirli maddeleri satan ve bunları 40'tan fazla ülkedeki insanlara dağıtan çeşitli web siteleri işlettiğini açıkladı

04 Şubat 2024 07:46

T24 Dış Haberler

Kanada'da yaşayan 57 yaşındaki Kenneth Law, 14 adet "birinci derece cinayet" ve 14 adet "intihara yardım ve danışmanlık" suçlamasıyla karşı karşıya.

Kanada'daki savcılar, internet üzerinden "intihar kiti" satışı yapan ve birçok ülkede 100'den fazla ölümle bağlantısı olduğu iddia edilen adama yönelik cinayet suçlamalarını artırdı. 

Bağlantısı olduğundan şüphelenilen ölümlerle alakalı mahkemeye çıkacak olan Kenneth Law, 14 yıla kadar hapis cezası alacak. Kanada ceza kanunu, bir kişinin intihar ederek ölmesine "nasihat eden veya yardım eden" herkesi 14 yıla kadar hapisle cezalandırıyor. Ölümlerine sebebiyet verdiği tespit edilen kişilerin yaşları 16 ila 36 arasında değiştiği açılandı.

Yetkililer, ilk olarak mayıs ayında tutuklanan Law'un, kendine zarar verme amacıyla kullanılabilecek zehirli maddeleri satan ve bunları 40'tan fazla ülkedeki insanlara dağıtan çeşitli web siteleri işlettiğini açıkladı. 

Eyaletin başsavcısı, Law'un davasını doğrudan Ontario yüksek mahkemesindeki duruşmaya göndermek için ön soruşturmayı atlayarak iddianame ile ilerleneceğini söyledi.

Law'un avukatı Matthew Gourlay, müvekkilinin suçlamaları kabul etmeyeceğini ve hukuki yardımdan mahrum bırakıldığında yasal temsil için hükümetten fon talep etmek için kullanılan Rowbotham başvurusunda bulunmayı planladığını söyledi.