Dünya

Kanada'da bir öğretmen, öğrencilerinin sanat eserlerini kişisel web sitesinde satmakla suçlandı

14 Şubat 2024 08:11

T24 Dış Haberler

Kanadalı bir öğretmen, öğrencileri tarafından üretilen yaklaşık 100 sanat eserini satmak için kişisel web sitesini kullandığı iddiasıyla öfkeli velilerin suçlamalarına maruz kaldı. 

Montreal'in Westwood ortaokulundaki öğrenciler dün gece resim öğretmenlerinin web sitesini keşfettikten sonra, sitede satılan kahve kupaları, cep telefonu kılıfları ve giysiler üzerinde kendi sanat eserlerinin yer aldığını fark ettiler. 

Velilerden Joel DeBellefeuille, "13 yaşındaki oğlunuzun bugün okuldan eve geldiğinde, resim öğretmeninin öğrencilerinin yaptığı resimleri, onların haberi olmadan internet üzerinden çizim başına 94 dolara sattığını öğrendiğini hayal edin. Bu tamamen delilik. Eminim cevap isteyen tek veli ben değilimdir" dedi. 

İsminin Mario Perron olarak açıklandığı öğretmen, web sitesinde kendisini, eserleri Kanada, ABD, İspanya ve İtalya'daki özel koleksiyonlarda yer alan "yaşam boyu sanat öğrencisi" olarak tanımladı.

Sitede 90'dan fazla eser görüntülenebilirken, eserlerin altında, "Julia'nın Ürpertici Portresi", "Charlotte'un Ürpertici Portresi" gibi açıklamalar yer aldı. Öğretmenin, eser sahibi öğrencilerin isimlerine atıfta bulunduğu tespit edildi. Bildirilen şikayetlerin ardından, öğrencilerin sanat eserlerinin altındaki bağlantılar direkt olarak Perron'un resimlerine yönlendirme yapmaya başladı ve öğrenci eserleri artık satın alınamıyor.

Instagram ve Facebook'taki sayfaları da dahil olmak üzere Perron'un sanatıyla bağlantılı olan tüm sosyal medya hesapları kapatıldı.

Okul yönetim kurulu yaptığı açıklamada, "durumdan haberdar olduğunu ve bu iddiaları çok ciddiye aldığını" belirterek soruşturmanın devam ettiğini söyledi.