Dünya

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Sophie Gregoire boşandı: 18 yıllık evlilik bitti

02 Ağustos 2023 23:14

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Sophie Gregoire Trudeau boşanma kararı aldı. Instagram'daki paylaşımda, "pek çok anlamlı ve zor konuşmanın ardından ayrılma kararı aldığı" ilan edildi.

Trudeau ve Sophie Gregoire Trudeau'nun hesabından da yayımlanan paylaşımında, "Her zaman olduğu gibi, birbirimize ve inşa ettiğimiz ve etmeye devam edeceğimiz her şeye derin sevgi ve saygıyla yakın bir aile olmaya devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

İkili, çocuklarının iyiliği için Kanadalılardan şu anda ailenin mahremiyetine saygı duymalarını istedi.

18 yıllık evlilikten 15 yaşında Xavier, 14 yaşında Ella-Grace ve 9 yaşında Hadrien isimli üç çocukları bulunuyor.

Öte yandan Kanada Başbakanlık Sözcüsü Alison Murphy de yaptığı açıklamada, "Ayrılma kararlarıyla ilgili tüm yasal ve etik adımların atıldığından emin olmak için çalıştılar ve bundan sonra da bunu yapmaya devam edecekler" dedi.

Kanada'nın eski başbakanlarından Pierre Elliott Trudeau'nun oğlu olan Trudeau ve Sophie Gregoire ile 28 Mayıs 2005'te Montreal'de evlenmişti.

Sophie Gregoire Trudeau, geçen yılki evlilik yıl dönümü paylaşımlarında, "güneşli günler, şiddetli fırtınalar ve aradaki her şey" arasında gezindiğinden bahsetmiş ve uzun vadeli ilişkilerin "pek çok yönden zorlayıcı" olabileceğini duyurmuştu.