Gündem

Kamu Müteahhitleri Sendikası'ndan üyelerine, “iş makinalarınızı bölgeye gönderin” çağrısı

07 Şubat 2023 16:41

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve ilk belirlemelere göre, 3 bin 549 kişinin yaşamını yitirdiği iki depremin ardından arama-kurtarma çalışmaları sürerken, iş makinası eksikliği ile ilgili kamu müteahhitlerinden önemli bir çağrı geldi. Türkiye Resmi Taahhüt Müteahhitler İşveren Sendikası (TÜRKİNŞA) Genel Başkanı Servet Arslan, üyelerine, ellerindeki iş makinalarını deprem bölgesine gönderme çağrısında bulunarak, “Çağrımıza çok sayıda yanıt aldık. Bölgedeki yetkililerle koordinasyonu sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

“40 bine yakın müteahhide çağrıda bulunduk”

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından binlerce kişi yıkılan binaların altında kurtarılmayı beklerken, kurtarma çalışmalarının önündeki en büyük engellerden birisi de yeterince iş makinasının bulunamaması oldu. Kamu müteahhitlerini temsil eden TÜRKİNŞA Sendikası’nın Genel Başkanı Servet Arslan, bin 400 üyesine bir yazı yazarak, ellerindeki iş makinalarını bölgeye yönlendirmesini istedi. Bu çağrıyı aynı zamanda 12 bini doğu ve güneydoğuda bulunan 40 bine yakın müteahhide de yaptıklarını belirten Arslan, “Çağrımıza çok sayıda yanıt alıyoruz” dedi. İş makinası gönderme talebiyle kendilerine ulaşan müteahhitleri bölgede valiliklere yönlendirdiklerini kaydeden Arslan, şunları söyledi:

"Talep geldikçe, valiliklere ve bakanlığa yönlendiriyoruz"

“Amacımız, hem iş makinalarının bir an önce bölgede çalışmasını sağlamak hem de bunu yaparken, karışıklığa mahal vermeden koordinasyonlu bir şekilde çalışmanın ilerlemesine ön ayak olmak. Bize ulaşan müteahhitleri anında valiliklere yönlendiriyoruz. Çünkü biz bunu Marmara depreminde de, Bolu depreminde de yaşadık. Bölgeye gidip çalışmadan dönen iş makinaları oldu. Koordinasyon çok önemli. Şu anda örneğin Denizli’den dörttane iş makinası gönderdik. Adana’ya gidecek, ama nereye gideceğini biliyor. Talepler geldikçe şu anda kısmi yönlendirmelerimize devam ediyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile de irtibat halindeyiz. Koordinasyon halinde iş makinalarımızı bölgeye göndermeye devam ediyoruz.”