Gündem

Kamu Denetçiliği Kurumu'na şikâyet: "Halkın yarısı avokadoyu bilmiyorsa soruyu hazırlayanlar yargılansın"

Kamu Denetçiliği Kurumu, halkın sorunlarını çözmek için köprü görevi görüyor

22 Ağustos 2019 14:07

Bir vatandaş, halkın ücretsiz avukatlığını yapan Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK), Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilen 2019 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) genel yetenek/genel kültür testinde sorulan bir soruyla ilgili şikâyette bulundu. Şikayetçi, gerekçe olarak “Amerikan armudu olarak bilinen avokado meyvesi” sorusunun vicdansız ve merhametsiz olduğunu ifade etti.  

Vatandaş, belli bir zümre tarafından bilinen bir meyvenin sınavda sorulmasının haksızlık olduğunu dile getirirken, ülke genelinde anket yapılmasını, eğer halkın yüzde 50’si avokadoyu bilirse kendisinin, bilemezse sınavı hazırlayanların yargılanmasını istedi.

Bayrağın duruşu Bayrak Yönetmeliği’ne uygun değil 

Antalyalı bir vatandaş ise Türk bayrağının yas olduğunda yarıya çekildiğini ve valiliğin önünde duran bayrağın yas olmadığı halde direğin yarısında durduğunu söyleyerek KDK’ya başvurdu. Şikâyette bulunan vatandaş, bu konuda daha önce de ilgili mercilere konuyu ilettiğini ancak sonuç alamadığını ifade etti. Bayrağın duruşunun, bayrak direği üzerindeki paratoner nedeniyle yanlış olduğunu belirterek, paratonerin oradan alınmasını ve Türk bayrağının Bayrak Yönetmeliği’ne uygun olarak dalgalanmasını talep etti. KDK ilgili başvuruyla ilgili olarak Antalya Valiliği ile iletişime geçti. Yazışmaların ardından, bayrağın üzerinde yer alan paratoner yeniden yapıldı ve bayrağın gerektiği gibi dalgalanması sağlandı. (İHA)