Gündem

Kamu Başdenetçisi Malkoç: Erbakan'ın en parlak öğrencisi Erdoğan'dır

“Hoca hayal mi görüyor dedik, haklı çıktı”

27 Şubat 2019 21:14

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın ölüm yıl dönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada "Erbakan Hoca'nın rahleitedrisatından geçen ne kadar rektör var, sayısını bile hatırlamıyorum. Tabi en parlak öğrencisi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır" ifadesini kullandı.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından düzenlenen “Devlet ve Millet Hayatında Necmettin Erbakan” konferansında konuşma yaptı.

Erbakan ile bir siyasetçi olarak tanıştığını dile getiren Malkoç, Erbakan’ın siyasi kişiliğini, aile hayatını ve şahit olduğu olayları anlattı. Malkoç, “O yıllarda İTÜ Türkiye’nin en parlak üniversitesiydi. İTÜ’de Erbakan Hoca’nın mezun olduğu tarihten bu tarafa, onun not ortalamasını yakalayabilen bir öğrenci gelmedi. Bu, onun çalışkanlığını ve zekasını ortaya koymak açısından önemli” ifadelerini kullandı.

“Hoca hayal mi görüyor dedik, haklı çıktı”

Refah Partisi’nin kapatılması sürecinde Erbakan ile yaşadıklarına aktaran Malkoç, şöyle devam etti:

“16 Ocak 1998’de kapatma kararı açıklandı, bütün Türkiye gerilimde. En küçük olay olsa binlerce insan kavga-dövüş, heba olup gidecek. Rahmetli Erbakan Hoca, o gün basın toplantısı yaptı. Söylediği şey şu; ‘Bu kapatma kararı hukuka aykırıdır, anayasaya aykırıdır. Zulümdür, hatadır, yanlıştır ama ülkenin her zamankinden daha fazla bugün huzura ihtiyacı vardır. Kimse yanlış yapmayacak, taşkınlık çıkaranlara, provokatörlere müsaade etmeyeceksiniz’. Ardından da şu cümleyi sarf etti; ‘Bu kapatma kararı tarihin akışı içerisinde zerre kadar önemli değildir. Göreceksiniz, bu kapatma kararı bizi güçlendirecek, ileriki dönemlerde bizim düşüncemiz tek başına iktidara gelecek’. Biz diyoruz ‘Bu hoca hayal mi görüyor, bizi mi oyalıyor’. Biraz sabredince rahmetli Erbakan Hoca’nın talebelerinin daha sonraki yıllarda kurduğu partinin nasıl iktidara gelip bugünlere taşındığını hep beraber gördük.”

“Bürokraside, yargıda yetiştirdiği ne kadar kişi var hatırlamıyorum”

Necmettin Erbakan’ın kurduğu gençlik teşkilatlarına ayrı önem verdiğini söyleyen Şeref Malkoç, “Bugün rahmetli Erbakan Hoca’nın rahleitedrisatından geçen ne kadar rektör var, sayısını bile hatırlamıyorum. Veya bürokraside, yüksek yargıda, Danıştay’da, Yargıtay’da, Anayasa Mahkemesi’nde, siyasette, bakanlıklarda yetiştirdiği ne kadar çok insan var sayısını hatırlamıyorum. Tabi en parlak öğrencisi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” diye konuştu.