Dünya

Kamera kayıtları, Texas'taki okul saldırısına müdahaleye giden polislerin nasıl sınıfın dışında oyalandığını gösterdi

Saldırıda 19 çocuk ve öğretmen hayatını kaybetmişti

13 Temmuz 2022 07:30

T24 Dış Haberler

19 çocuk ve iki öğretmenin öldürüldüğü, ABD'nin Texas eyaletindeki Uvalde kentinde bir ilkokula yapılan saldırı sırasında çekilen güvenlik kamerası kayıtları, saldırının meydana geldiği sınıfın hemen dışındaki koridorda polislerin oyalandığını gösteriyor. 

The Austin American-Statesman tarafından yayınlanan görüntülerde silahlı saldırganın okula girmesiyle öldürülmesinin ardından saldırının durmasının arasında yaklaşık 80 dakika olduğunu gösteriyor. 

24 Mayıs tarihli dört dakikalık videoda saldırganın sınıfa girmesinden kısa süre sonra iki polis memurunun saldırının gerçekleştiği sınıfın kapısına geldiği, silah seslerini duyunca da hızlıca uzaklaştığı görülüyor. Görüntülerde daha sonra bazıları kalkanlı ve silahlı polislerin sınıfın önünde toplandığı, ancak bir süre içeri girmediği görülüyor. The Austin American-Statesman daha sonra 77 dakikalık kaydın tamamını da yayınladı.

ABD'de yaklaşık 20 yıldır meydana gelen en kanlı okul saldırısını inceleyen Texaslı eyalet temsilcileri, bulgularını paylaşmaya hazırlanıyor. Siyasetçiler, kısaltılan 77 dakikalık kayıtta hiçbir çocuğun görülmediğini ifade etti. 

İncelemeye liderlik eden Cumhuriyetçi temsilci Dustin Burrows, tam kaydın ilk olarak pazar günü Uvalde halkına gösterileceğini ve sonra kamuya açılacağını söylerken; "Polisin verdiği, daha doğrusu vermediği karşılığın tamamını izlememenin önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.