Ekonomi

Kalyon Holding'ten elektrikli araç bataryası için yeni şirket

Şirketin duyurusu 28 Ekim tarihli Ticaret Sicili Gazetesi'nde yer aldı

07 Kasım 2021 15:09

Kalyon Holding, elektrikli araçlara yönelik batarya hücresi üretmek için şirket kurdu. İstanbul merkezli Kalyon Electrical Vehicle Enerji Yatırım, batarya hücresi geliştirecek, üretimin yanı sıra dağıtım ve satış sonrası hizmetleri de verecek.

Dünya'dan Aysel Yücel'in haberine göre holdingin yeni şirket duyurusu 28 Ekim tarihli Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde yer aldı. Buna göre şirketin kuruluş amaçlarıyla ilgili açıklamada "Otomotiv sektörü veya bu sektör dışında faaliyette bulunan müşterilere enerji, depolama amacıyla sunulacak batarya hücresi pili, modülü, paketi, komple çözümleri batarya yönetim sistemi, termal (ısıl) sistemler ve bunlarla ilgili mekanik, elektrik/elektronik, elektromekanik tüm parçalara ilişkin araştırma, geliştirme, mühendislik, üretim, satış, dağıtım, tedarik, hizmet ve satış sonrası hizmet faaliyetlerini mevzuata uygun olarak gerçekleştirmek." ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamada şirketin kuruluş amacıyla ilgili ayrıca şunlar kaydedildi:

  1. Enerji depolama çözümleri ve teknolojileri üretimini gerçekleştirecek tesisler inşa etmek ve bu tesislerin bakımını sağlamak, bu tesisleri işletmek ve bu amaçla anılan tesislere yatırımda bulunmak.
  2. Enerji depolama çözümlerine ilişkin parçaları ve hammaddeleri temin etmek.
  3. İş kapsamında Türkiye’nin mevcut kaynaklarını, kurulu üretim kapasitesini ve mevcut hammadde kaynaklarını mümkün olan en üst seviyede kullanmak.
  4. Enerji depolama çözümlerine ilişkin patentleri, tasarımları, markaları ve sair her türlü fikri mülkiyet haklarını geliştirmek, bunları tescil etmek ve kullanmak. 
  5. Şirketin yatırımlarını ve faaliyetlerini desteklemek amacıyla Türkiye’deki AB dahil uluslararası kuruluşlardaki devlet teşvikleri ve sübvansiyonları mümkün olan en üst seviyede kullanmak.