Gündem

Kalp krizi geçiren hastanın oğlu, 112 Acil Sağlık ekibine saldırdı

21 Temmuz 2022 19:08

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde meydana gelen olayda kalp krizi geçiren bir hastayı almaya giden 112 Sağlık ekibine, hastanın oğlu olduğu belirlenen bir şahıs saldırdı.

Olay, Orhangazi'de Hürriyet Mahallesi'nde Şevket Durmuş Caddesi üzerinde, saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgilere göre; evinde kalp krizi geçiren 66 yaşındaki Ş.P.'nin yakınları 112 Acil Servis'i aradı.

Ambulans, hastayı almak için yola çıktığında ise kalp krizi geçiren Ş.P.'nin yakınları, hastayı kendilerine ait minibüsle hastaneye götürmek istediler. Bu esnada minibüs ile yolda karşılaşan sağlık ekipleri kalp krizi geçiren hastayı ambulansa almak için durdu.

112 Sağlık Ekipleri, Ş.P.'yi ambulansa aldığı esnada oğlu olduğu belirlenen 30 yaşındaki N.P., sağlık ekiplerine geç geldikleri gerekçesi ile tepki gösterdi. Ambulansa binmek isteyen şahıs ile ambulans görevlileri arasında tartışma yaşandı. Bu esnada ambulansa saldıran N.P., ambulansın arka camına yumruk atarak camı kırdı. Kırılan cam N.P.'nin kolunu kesince, sağlık ekipleri bu kez hem kalp krizi geçiren Ş.P.'yi hem de kolu kesilen N.P.'yi alarak hastaneye götürdü.

Hastanede de taşkınlık yapan N.P.'nin kesilen koluna sağlık ekipleri müdahale ederken, kalp krizi geçiren ve kalbi durduğu belirlenen babasına müdahale ederek kalbini yeniden çalıştırdı. Stabil hale getirilen N.P. Orhangazi Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalesinin ardından Bursa Şehir Hastanesi'ne sevkedildi.

Sağlık ekiplerine saldıran N.P. ise tedavisinin ardından polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. (İHA)