Gündem

Kaldırım taşı silah sayıldı; saldırganlar okul arkadaşları çıktı!

Liseli iki kişi, 15 yaşındaki genç kıza önce sözlü tacizde bulunmuştu. Genç kızın arkadaşının tepki göstermesi üzerine saldırganlar, ikisini de öldüresiye dövmüştü

12 Eylül 2023 07:29

Liseli O.A.A. ve Y.A., sözlü tacizde bulunduğu 15 yaşındaki M.N.K. adlı kız öğrencinin yüzüne kaldırım taşı fırlatarak beş dişini kırdı, Ç.İ. adlı erkek öğreniciyi de tekme tokat dövüp kulağını yardı. Saldırganlar "silahlı kasten yaralama" suçundan tutuklandı.

İstanbul Sultangazi’de lisede 10. sınıfa giden M.N.K. (15) adlı kız öğrenci geçen perşembe öğleden sonra okul kitaplarını almak için bir arkadaşıyla buluştu. Bu sırada bir grup erkek yanlarına gelerek sözlü tacizde bulundu. O sırada olay yerinden geçen Ç.İ. adlı erkek öğrenci, lise arkadaşlarının yanına giderek taciz edenlere tepki gösterdi. Bunun üzerine grup, Ç.İ.’ye saldırdı. Saldırıya ve tacize uğrayan gençler, kaçarak parktan ayrıldı. Saldırgan grup ise diğer arkadaşlarını da çağırarak peşlerine düştükleri gençlerin önünü kesti. Burada da Ç.İ.’ye saldırmaya devam eden grubun elinden arkadaşını kurtarmak isteyen M.N.K.’nin yüzüne kaldırım taşı fırlatıldı. Arkadaşı Ç.İ.’yi de tekme tokat döven saldırganlar onu da kulağından yaraladı.

M.N.K. ve Ç.İ., çevre sakinlerince hemen hastaneye götürüldü. M.N.K.’nin yüzüne dikiş atılırken beş dişinin kırıldığı belirlendi. M.N.K., tedaviye alınırken Ç.İ.’nin darp sırasında yarılan kulağı da dikildi.

M.N.K.’nin ailesinin şikâyeti üzerine yapılan araştırmada, M.N.K.’yi rahatsız eden ve taş atarak yüzünden yaralanmasına neden olan kişilerin, aynı okulda okuyan O.A.A. ve Y.A. adlı öğrenciler olduğu belirlendi. Polis ekipleri bu tespitin ardından O.A.A. ve Y.A.’yı yakalayarak gözaltına aldı.

O.A.A. ve Y.A. polisteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. Savcılık iki öğrenciyi tutuklanması talebiyle nöbetçi hâkimliğe gönderdi. Nöbetçi hâkimlik O.A.A. ve Y.A.’nın, "silahla kasten yaralama" suçundan tutuklanmalarına karar verdi.

TIKLAYIN - 15 yaşındaki kızın yüzüne kaldırım taşı atıp dişlerini kırdılar, yardıma gelen arkadaşını öldüresiye dövdüler!