Gündem

KalDer Başkanı Pilavcı: Kadınlarla erkeklerin yan yana olması bir dengedir

Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ), (DHA) - TÜRKİYE Kalite Derneği (KalDer) Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı, "Toplumun her türlü sosyal olayında kadınlarla erkeklerin yan yana olması bir dengedir ve yaşam kalitesidir" dedi

29 Kasım 2018 20:15

Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ), (DHA) - TÜRKİYE Kalite Derneği (KalDer) Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı, \"Toplumun her türlü sosyal olayında kadınlarla erkeklerin yan yana olması bir dengedir ve yaşam kalitesidir\" dedi.
KalDer çatısı altında bulunan Trakya Kalite Gönüllüleri, Tekirdağ\'ın Çorlu ilçesinde \'Kadın işbaşında\' konulu konferans düzenledi. Konferansa CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, AK Parti eski Milletvekili Ayşe Doğan, iş kadınları ve davetliler katıldı.
KalDer Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı, kadınların iş hayatına girmesinin ötesinde aynı zamanda toplumun her türlü sosyal olayında kadınlarla erkeklerin yan yana olmasının bir denge ve yaşam kalitesi olduğunu söyledi. Pilavcı, \"Eğer top yekun bir kalkınmayı hedefliyorsak, özellikle cinsiyet eşitliği konusuna özenle yaklaşmalıyız. Biz kalkınma hedefimizi kadınları dışlayarak elde edemeyiz, bu mümkün değil. Bu konuda çok iyi yetişmiş insanlarımız var. Onların iş hayatına dahil olmaları lazım. Düşünebiliyor musunuz aslında biz kalkınmamızı yüzde 30 daha güçlü bir hale getirebilecekken bunu göz ardı ediyoruz şuanda. Biraz bunlara dikkat çekmek istiyoruz aslında. Eğer bir an evvel farkındalık oluşturursak hızlı bir şekilde hep beraber kalkınmamızı gerçekleştirebiliriz bunun altını çiziyoruz\" dedi.
KalDer\'in farkındalık yaratmak için kurulduğunu ifade eden Pilavcı, \"Doksanların başında ülkemizdeki rekabet gücünü ve yaşam kalitesini artırmak için kurulmuş bir sivil toplum kuruluşuyuz. Dolayısıyla biz ülkenin değişik yerlerinde hem farkındalık yaratmak hem de bilgiyi yaymaya çalışıyoruz. Özellikle son dönemde KalDer sürdürülebilir ortak gelecek temasını da daha fazla sahiplenmeye başladı. Tabi bunun temelinde de özellikle fırsat eşitliği cinsiyet eşitliği gibi bazı kavramların çok iyi anlaşılması yatıyor. Buradaki etkinliğimizin temel amacı bu konuda hem farkındalık yaratmak hem de bu konuda sektörlerinde lider olan kadınların paylaşımlarıyla rol model etkisini yaratabilmek\" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir