Gündem

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan acının simgesi haline gelen babanın kızıyla çekilmiş eski fotoğrafı ortaya çıktı

09 Şubat 2023 12:12

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, Türkiye'nin 10 şehrinde yıkıma neden oldu. Deprem nedeniyle tüm Türkiye'de 7 gün süreyle milli yas; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da ise 3 ay süreyle OHAL ilan edildi.

Deprem bölgelerinde arama-kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Enkaz altından çıkarılan her can umutları artırıp yüzleri güldürürken acı haberler de gelmeye devam ediyor. Arama-kurtarma çalışmaları sürerken bir babanın çaresizliği AFP muhabirinin objektifine yansımıştı. Baba Mesut Hançer, depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yıkılan evlerinin enkazında ölen 15 yaşındaki kızı Irmak'ın elini bir an olsun bırakmadı. Baba Mesut Hançer, kızının cenazesinin enkaz altından çıkarılmasını beklerken bir yandan da elini tuttu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan acının simgelerinden olan babanın, eskiden çeşme başında kızıyla çekilen bu fotoğrafı ortaya çıktı: