Gündem

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden Yağmur’un şarkısı bestelendi

Yağmur Rifaioğlu’nun yazdığı şarkı, depremde hayatını kaybeden tüm çocukların anısına Sümerler Ortaokulu’nda 6 Şubat günü saat 10.00’da seslendirilecek

31 Ocak 2024 07:31

Hatay’da, 7’nci sınıf öğrencisi Yağmur Rifaioğlu, yazdığı çocuk şarkısına öğretmeninden beste yapmasını istedi ancak 6 Şubat’taki depremde hayatını kaybetti. Öğretmenleri tarafından ‘Yağmur’un Şarkısı’ adıyla bestelenen şarkı, depremin yıldönümünde birçok okulda aynı anda söylenecek.

Yağmur Rifaioğlu’nun depremden önce yazdığı sözlerin bestelenmesi isteği hem müzik öğretmeni Nezahat Göztepe hem de diğer öğretmenleri tarafından bir vasiyet olarak kabul edildi. ‘Yağmur’un Şarkısı’ adıyla bestelenen ve çok sesli çocuk korolarında seslendirilen şarkı, depremin yıldönümünde birçok okulda aynı anda söylenecek.

Yağmur Rifaioğlu’nun yazdığı şarkı, depremde hayatını kaybeden tüm çocukların anısına Sümerler Ortaokulu’nda 6 Şubat günü saat 10.00’da seslendirilecek.

Etkinliğin “Yağmur için söyle” başlığıyla duyurulmasının ardından birçok okuldan, “Depremde hayatını kaybeden bütün çocuklar için ‘Yağmur’un Şarkısı’nı söylüyoruz” açıklamaları geldi.