Gündem

Kahramanmaraş Belediye Başkanı, "Mansur Yavaş'ı görmedim" demişti, CHP'den belgeli yanıt geldi

28 Şubat 2023 07:32

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, kentteki çalışmalarından bahseden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için, "Kendisini görmedim. Gelmiş gitmiş diyorlar. Burada da ne yaptıkları konusunda bilgi sahibi değilim" dedi. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ise Güngör'e iki adet belge paylaşarak yanıt verdi. Öztunç, "ABB'yi görmedim diyorsun. Sizin hizmetinize verilen araçların listesi bak bu. Hem de imzalı. Belediye başkanı olarak yapılanlardan bu kadar mı habersizsiniz?" ifadesini kullandı.

Yavaş, katıldığı canlı yayında AFAD koordinasyonuyla destek çalışmalarına gittiği Kahramanmaraş'taki durum hakkında konuştu. Kahramanmaraş'ta 408 personelleri olduğunu ve Hatay'da çalışmaya katılanların da daha sonra oraya gittiğini ifade eden Yavaş, su meseleleri başta olmak üzere yaptıkları desteklerden söz etti.

Güngör ise Habertürk'te katıldığı yayında, "Ben Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni burada hiç görmedim. Başkan gelmiş gitmiş diyorlar. Kendisini de görmedim. Burada da ne yaptıkları konusunda bilgi sahibi değilim" dedi.

Programın sunucusu gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un, "ABB'ye büyük bir alan tahsis etmişsiniz, orada çalışmalarını yürütüyorlarmış" demesi üzerine Güngör, "Benim bir bilgim yok. Ben ABB Başkanı'nı görmedim. Nasıl bir çalışma yaptıklarını bilmiyorum. Sayın Mansur Yavaş Başkanımdan nezaket olarak bir geçmiş olsun beklerdim. Sayın Yavaş beni ne aradı ne de görüştük" ifadelerini de kullandı.

CHP'den belgeli yanıt

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Öztunç ise Güngör'e sosyal medya hesabından iki adet belge paylaşarak yanıt verdi. Öztunç, "Peki bunlar nedir Sayın Hayrettin Güngör. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni görmedim diyorsun. Sizin hizmetinize verilen araçların listesi bak bu. Teslim alan da sizin Fen İşleri Daire Başkanı'nız. Hem de imzalı. Belediye Başkanı olarak yapılanlardan bu kadar mı habersizsiniz?" dedi.