Gündem

Yeniden yargılanan Kadir Şeker’in tutukluluğunun devam etmesine karar verildi

05 Temmuz 2022 15:04

Konya’da, sevgilisini darbettiğini düşündüğü kişiyi engellemek isterken öldürdüğü gerekçesiyle hakkında 12 yıl 6 ay hapis cezası verilen Kadir Şeker, cezasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yeniden hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Kadir Şeker'in tutukluluğunun devam etmesine karar verdi, cezasını da 10 yıl 10 aya düşürdü.

Konya'da 5 Şubat 2020 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı'ndan geçen üniversiteye hazırlanan Kadir Şeker, Ayşe Dırla'ya şiddet uygulayan Özgür Duran'a müdahale etmek isterken Duran'ı bıçaklayarak ölümüne sebep oldu ve tutuklandı.

Olay sonrası gözaltına alınan Şeker, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Şeker, 'kasten öldürme' suçundan yargılandığı 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada ömür boyu hapse çarptırıldı.

Suçun 'haksız tahrik' altında işlendiği gerekçesiyle ceza, önce 15 yıla, ardından Şeker'in duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurularak 12,5 yıla indirildi.

Tahliye bekleniyor

Daha sonra dosya, savcılık itirazı ve sanık avukatlarının başvurusu ile önce istinaf ardından da Yargıtay’a taşındı. Son olarak Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, Kadir Şeker’e verilen cezayı yüksek bularak kararı bozdu.

Kararda; ‘haksız tahrik’ indiriminin, haksızlık içeriğinin ulaştığı boyut dikkate alınarak, asgari düzeye yakın bir ceza olması gerektiği vurgulandı.

Şeker'in cezası 10 yıl 10 aya düşürüldü

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Kadir Şeker ve yakınları, maktul Özgür Duran'ın ailesi ile taraf avukatları katıldı.