Gündem

Kadir Şeker'in öldürdüğü Özgür Duran'ın avukatı: Bu olayda kadına şiddet söz konusu değil, iyi niyetle müdahale etmeye çalışsa da şekli yanlış

2 gün önce görülen duruşmada Kadir Şeker'in tutukluluğunun devam etmesine karar verilirken, cezası da 10 yıl 10 aya düşürülmüştü

07 Temmuz 2022 07:53

Konya’da, kadını darp ettiğini düşündüğü kişiyi engellemek isterken öldüren ve 2,5 yıldır tutuklu yargılanarak 10 yıl 10 ay ceza alan Kadir Şeker'in öldürdüğü Özgür Duran'ın avukatı Duygu Delibaş, "Bir mahkeme belki de çok uzun zamandan sonra, ilk kez olması gerektiği gibi, kitaba uygun bir karar verdi. Eğer bir tahliye kararı çıksaydı işte o zaman her zaman eleştirdiğimiz infaz yasasını ellerimizle alkışlamış olacaktık” dedi.

Hürriyet yazarı Fulya Soybaş'a konuşan Delibaş, şunları söyledi:

“Kadir Şeker yanında 23 santimetre uzunluğunda sustalı bir bıçak taşıyor. Yerden aldığı bir taş ile maktulün kafasına vursa ve öldürseydi serbestti. Ama üzerinde silah olmayan savunmasız birine bıçak çekti ve öldürdü. Bıçak taşımak suçtur. Bıçak silahtır. Bir hukukçu olarak ‘Kadir Şeker canidir’ demiyoruz, asla da demeyiz. Ama ortada orantısız bir güç var. Olayın detaylarını bilmeden takım tutar gibi taraf tutmak, hukukun üstünlüğünü yok saymaktır. Ayrıca kamuoyunun zannettiği gibi kadına şiddet olayı da yok!” 

Delibaş, Özgür Duran ile sevgilisi arasında "en ufak itiş-kakış" olmadığını, kadının kavga ettikleri için ağladığını ve Kadir Şeker'e "İyiyim ablacığım, sen karışma" dediğini söyleyerek şöyle devam etti:

"Bu olayda kadına şiddet söz konusu değildir. Her olaya elimizde bıçakla mı müdahale edeceğiz? Kamu vicdanı yanlış oluştu. ‘Aleyna Çakır’ın ölümünün baş şüphelisi Ümitcan Uygun tutuklanmadı, Metin Avcı’ya indirim verildi ama...’ deniyor. Denklemi ters kuruyorsunuz. Ortada yanlış bir karar varsa onun üzerine gidilsin, ‘Onlara verildi, bize de verilsin’ denmesi saçmalık. Elbette Kadir Şeker iyi niyetle müdahale etmeye çalıştı ama müdahale şekli yanlış. Maktulün sabıkalı olması Şeker’in olaya müdahale şeklini doğru kılmaz ve maktulün bunu ‘hak ettiği’ anlamına gelmez." 

TIKLAYIN - Tutukluğuna karar verilen Kadir Şeker: Olay için üzgünüm; sadece yardım etmek istedim