Gündem

Kadir Şeker'e tahliye yolu açıldı

01 Haziran 2022 09:21

Yargıtay, Konya'da kadına yönelik şiddeti önlemeye çalışırken cinayet işleyen üniversite öğrencisi Kadir Şeker'e verilen 12 yıl 6 aylık mahkumiyet kararını, daha fazla ceza indirimi yapılması gerektiğini belirterek bozdu. Yargıtay kararında, eylemin tahrik altında gerçekleştiği ifade edilerek, Şeker'e asgari düzeyde cezaya yakın bir ceza verilmesi gerektiği kaydedildi.

Kadir Şeker'in yargılandığı dosyayla ilgili temyiz incelemesi tamamlandı. Sabah'ın haberine göre Yargıtay, Şeker'e verilen cezayı fazla buldu. Yargıtay 1. Ceza Dairesi kararına göre, yerel mahkemece verilen kararı bozarak, tahrik hükümlerinin Kadir Şeker lehine azami derecede uygulanmasına hükmetti.

Kararda, "Sanığın eylemini, maktulden kaynaklanan ve olay yerinden uzaklaşmakta olan sanığı tehdit etmesi, hakaret etmesi, üzerine yürüyerek tekme tokat vurması, boğazını sıkarak sanığı basit tıbbi müdahale ile yaralaması neticesinde gerçekleştirdiğinin anlaşılması karşısında; tahrik dolayısıyla 12 yıl ile 18 yıl arasında ceza verilmesi gerektiğini belirleyen 5237 sayılı TCK'nin 29. maddesi gereğince uygulama yapılırken haksızlık içeriğinin ulaştığı boyut dikkate alınarak asgari düzeyde cezaya yakın bir ceza belirlenmesi yerine, yazılı şekilde 15 yıl hapis cezasına hükmedilmek suretiyle fazla ceza tayini bozmayı gerektirmiştir" denildi.

Buna göre yerel mahkeme, Yargıtay'ın bozma kararına uyarsa ve ilk kararındaki gibi Şeker'in cezasında iyi hâl indirimi uyguladığında verilen ceza 10 yıla düşecek. Dava ile ilgili konuşan avukat İsa Atakan Şahin de "Kadir Şeker'e tahliye yolunun açıldığı kanaatinde olduklarını" söyledi.