Gündem

Kadınlardan yarın görülecek Şule Çet davası için çağrı: Erkek yargıya mücadelemiz büyüyecek

"En önemli delil olan Şule’nin iç çamaşırı adli tıpta kaybedildi"

14 Mayıs 2019 09:22

Ankara’da geçen yıl 29 Mayıs’ta bir plazanın 20. katından şüpheli bir şekilde 'düşerek' yaşamını yitiren Şule Çet’in ölümüne ilişkin davanın ikinci duruşması yarın görülecek. Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın tutuklu yargılandığı dava Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşecek. Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nca Aksu ve Akand hakkında hazırlanan iddianamede, ‘cinayet’, ‘cinsel saldırı’ ve ‘hürriyeti tehdit’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Şule Çet Adalet Komisyonları, İHD İstanbul Şubesi’nde, Çet’in hayatını kaybetmesine ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamayı, söz konusu Komisyon’ndan Makbule Özdemir okudu. “En önemli delil olan Şule’nin iç çamaşırı adli tıpta kaybedildi. Bunun üzerine yaptığımız eylemlerle ‘delillerin peşinde’ olduğumuzu gösterdik” diyen Özdemir, şunları dile getirdi:

“Şule Çet davasının ilk duruşması Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 6 Şubat 2019 tarihinde görüldü. Aksu ve Akand’ın yargılandığı duruşmada çelişkili ifadeler dikkat çekmiş, sanık avukatlarının Şule’nin ve ailesinin özel hayatı ile ilgili kullandıkları ifadeler ve sorduğu sorular tüm kamuoyunun vicdanını rahatsız etmişti. Yargının adaletsizliği karşısında dayanışmamızdan aldığımız güçle de eminiz ki Şule ve birçok kadının yaşadığı taciz, tecavüz, cinayet davalarında dayanışma içerisinde onların sesi olarak adalet arayışımızı sürdürüp erkek yargıya karşı mücadelemizi büyütüp kazanımlar elde edeceğiz."