Gündem

Kadınlar, Mecidiyeköy'den haykırdı: İstanbul Sözleşmesi'nden çıkanların vaadi, 6284'ü kaldırmak!

25 Kasım 2023 16:21

Mecidiyeköy'de toplanan kadınlar, "Erkek-devlet şiddetine karşı kadınlar bir arada mücadele ediyor" dedi, İstanbul Sözleşmesi ile 6284 sayılı Kanun'a dikkat çekti. 

Kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele  Günü kapsamında, İstanbul'da Mecidiyeköy'de bir araya geldi. 

25 Kasım Kadın Platformu, Taksim'in yasaklanması nedeniyle bu yıl Mecidiyeköy Meydanı'nda toplanma çağrısı yaptı. 

Saat 16.00'da Mecidiyeköy'de toplanmaya başlayan kadınlar, "Erkek-devlet şiddetine karşı kadınlar bir arada mücadele ediyor", "Ölmek istemiyoruz", "Zeren Ertaş burada", "İstanbul Sözleşmesi'nden çıkanların vaadi, 6284'ü kaldırmak!", "Gazze'deki katliama son" pankartları açtı.

 

"Susma haykır, kadınlar vardır" diye bağıran kadınlar, yürüyüş yaptı. Yoksulluğun hapsettiği aile evinde, LGBTİ+fobi, kadın cinayeti, çocuk istismarı var! İsyandayız" yazılı pankartla da yürüyen kadınlar, basın açıklaması yaptı. 

Kadınlar, Mecidiyeköy'den Cevahir Alışveriş Merkezi'ne kadar yürüyeceklerini duyurdu. Cevahir AVM'den Osmanbey istikametine giden yol ise polis tarafından kapatıldı.

Mecidiyeköy'de toplanan kadınlar, Cevahir AVM önüne geldi. Polis, Osmanbey istikametine yürüyüşe izin vermedi.

Kadınlar, "Barikatı aç" sloganları attı. Bir kadının elinde ise, "Sen alışmışsın barikat kurmaya, ben hepsini yıkınca şaşırırsın tabii" yazılı döviz görüldü.

Polis barikatın açılmasının ardından Fulya'ya kadar gelen kadınlar, komitenin yaptığı anonsun ardından dağıldı.

 

Yürüyüşten bazı kadınlar, Fulya'dan Beşiktaş'a geçti. Slogan atarak Fulya yokuşundan Beşiktaş'a inen kadınlar için çevik kuvvet barikat kurarak geçişlerine izin vermedi. Bu sırada polislerden bazıları, kadınlara müdahale etmeye çalıştı. Komitenin araya girmesiyle polis müdahalesi engellendi. Polis, küçük gruplar halinde geçişlere izin verdi.