Gündem

'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' programı Beştepe'de

75 maddelik plan da yarınki program kapsamında açıklanacak

24 Kasım 2019 13:05

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' programının Emine Erdoğan'ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirileceği duyuruldu.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı'  yarın düzenlenecek programda kamuoyuna duyurulacak. 75 maddelik planın tanıtımının yapılacağı programa, bakanlar, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, sanat ve spor camiasından birçok isim katılacak. Etkinlikte, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve  arasında kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında imzalanan protokolün detayları açıklanacak.

Farkındalık oluşturmak için Türkiye'nin dört bir yanında etkinlik

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde farkındalık oluşturmak için Türkiye'nin dört bir yanında etkinlikler düzenleneceğini belirtti. Selçuk, "81 ilimizde vatandaşlarımızı milli birlik ruhuyla, kadına yönelik şiddete hep birlikte hayır demek için etkinliklerimize davet ediyoruz" dedi.

25 Kasım'a özel kamu spotu

Bakan Selçuk, söz konusu çalışmalarla toplumun her kesimine ulaşmanın hedeflendiğini ve amaçla 25 Kasım'a özel, Bakanlık tarafından hazırlanan kamu spotunun, hafta boyunca ulusal ve yerel kanallarda gösterileceğini açıkladı. Ayrıca söz konusu kamu spotu, bakanlıklar ve kamu kurumlarının web sayfalarında ileti mesajı olarak yer alacak. Selçuk, Birleşmiş Milletler’in yürüttüğü 'Dünyayı Turuncuya Boya-16 Günlük Aktivizm Kampanyası' kapsamında Türkiye’deki simge yapıların her sene olduğu gibi kadına şiddetle mücadelenin sembolik rengi olan turuncu ile aydınlatılacağını söyledi. 25 Kasım etkinlikleri kapsamında kamusal alanlarda stantlar kurulacağını açıklayan Bakan Selçuk, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında afiş ve broşürlerin dağıtılacağını da kaydetti.

"Kadına yönelik şiddetin her türlüsüne hayır diyoruz"

Spor müsabakalarında sporcuların pankartlarla sahaya çıkacağını da belirten Bakan Selçuk, "Kadına yönelik şiddeti bir insanlık suçu olarak görüyoruz. Bu anlayış doğrultusunda, kadına yönelik şiddetin her türlüsüne hayır diyor; bütün toplum kesimlerini ve STK’larımızı, mutlu birey, uyumlu aile ve müreffeh bir toplum için kadına şiddete karşı mücadele etmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. (DHA)