Gündem

Kadın hafızların yüzü buzlanmıştı: Müftüye göre art niyet yok

24 Eylül 2023 19:22

Konya’da hafızlık diplomalarının dağıtım töreninde çekilen fotoğraflarda kadınların yüzleri buzlandı. Bu fotoğraflar hem müftülük sitesinde hem de il müftüsünün sosyal medya hesabından paylaşıldı. Gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Karatay İlçe Müftüsü İmamoğlu, "Art niyet yok" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Karatay Müftülüğü'nde Hafızlık Diploma Töreni'nde kadın ve erkek hafıza diplomalarını Konya İl Müftüsü Ali Öge vermişti. Öge diploma törenini sosyal medya hesabından da duyurdu, hafızları kutladı ve fotoğraf paylaşmıştı. 

Öge'nin paylaştığı fotoğraf kareleri arasında erkek hafızlarla toplu fotoğraf ve kadın hafızlarla çektirdiği fotoğraf yer almış ancak kadın hafızlarla çektirdiği fotoğrafta, kadınların yüzünün buzlandığı görülmüştü. Aynı fotoğraf kareleri Karatay Müftülüğü'nün sitesinde de aynı şekilde paylaşıldı.

Görüntülerin tepki çekmesinin ardından Konya İl Müftüsü Ali Öge, fotoğrafların buzlanmasıyla ilgili bir talimatı olmadığını söyledi.

TIKLAYIN - Müftülüğün paylaştığı fotoğrafta, kadınların yüzleri buzlandı!

BirGün'de yer alan habere göre Öge, “Fotoğrafların buzlandığı ile ilgili ne bir bilgim ne de bir talimatım var. Ben programda bazı arkadaşlarımıza sembolik olarak hediyelerini taktim ettim ve daha sonra programdan ayrıldım. Muhtemelen oradaki hanım kardeşlerimizin ve ailelerinin isteğiyle yüzleri buzlanmıştır” dedi.

İlçe Müftüsü: Rızası olanların yüzleri açık

Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu ise kadınlar ve ailelerinin yüzlerinin görünmemesini istediğini öne sürdü. Müftülük olarak bir art niyetleri olmadığını kaydeden Müftü İmamoğlu, şunları söyledi:

“Biz sürekli bu ve buna benzer törenler yaparız. Yaptığı törenleri de haberleştirmek istediğimizde bazı aileler çocuklarının yüzünün görünmesini istemiyorlar. Ya da aynı şekilde hanım kardeşlerimiz yüzlerinin görünmesini istemiyor. Burada da benzer bir durum yaşandı. Hanım kardeşlerimiz ve aileleri yüzlerinin görünmesini istemedikleri için fotoğraflarda yüzleri buzlandı. Sosyal medya hesabımızda benzer birçok etkinliğe dair fotoğraf var. Orada rızası olan arkadaşlarımızın yüzleri açık. Burada bizim bir art niyetimiz yok”