Gündem

Kadıköy'de "Ata'ya saygı zinciri"

Cengiz ÇOBAN / İSTANBUL, (DHA) - ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79'uncu yıldönümünde binlerce kişi, Fenerbahçe Orduevi ile Bostancı Sahili Yürüyüş Yolu arasında yaklaşık 6

10 Kasım 2017 12:52

Cengiz ÇOBAN / İSTANBUL, (DHA) - ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk\'ün ölümünün 79\'uncu yıldönümünde binlerce kişi, Fenerbahçe Orduevi ile Bostancı Sahili Yürüyüş Yolu arasında yaklaşık 6.5 kilometrelik \"Ata\'ya Saygı Zinciri \'oluşturdu.
Kadıköy Belediyesi Gönüllülerinin öncülüğünde düzenlenen \"Ata\'ya Saygı Zinciri\"nde, binlerce insan el ele tutuşarak saat 09.05\'te saygı duruşunda bulundu. Saygı zinciri sonrasında tekneler de sahil boyunca kıyıya yanaşarak sirenleriyle destek verdi. Su jetleri geçiş yaparken, paramotorcular da havada bayrak açtılar. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Bugün Mustafa Kemal\'e olan sevgimizi oluşturduğumuz insan zinciri ile bir kez daha gösteriyoruz. Aslında bu zincir 10 kilometreymiş gibi gözüküyor ama Türkiye\'nin dört bir yanını çevreleyen zincirin bir halkası. Mustafa Kemal Atatürk\'ü büyük bir yas ile anıyoruz ama bir yandan da onun bize bıraktığı mirası ve ilkeleri yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak için mücadele ediyoruz\" diye konuştu.

(FOTOĞRAF)

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir