Gündem

Kadıköy'de Doğanay Güzelgün'ün ölümüne neden olan sürücünün yakalanamaması protesto edildi  

DHA

16 Ağustos 2023 22:27

Bostancı'da bisiklet sürücüleri, arkadaşları Doğanay Güzelgün'ün ölümüne neden olan otomobilin sürücüsü Temel Ünlü'nün yakalanamamasını protesto etti. Olay yerinde toplanan Güzelgün'ün eşi ve arkadaşları bisikletlerine ve olay yerine pankart açarak kaçan sürücünün bir an önce yakalanmasını istedi.

  Bostancı sahil yolunda 18 Temmuz Salı günü 05.30 sıralarında meydana gelen kazada, polis kontrolünden kaçtığı iddia edilen Temel Ünlü'nün kullandığı otomobil, bisiklet süren 51 yaşındaki Doğanay Güzelgün'e çarparak ölümüne neden olmuştu. Kazanın üzerinden 29 gün geçmesine rağmen Temel Ünlü'nün yakalanamaması nedeniyle, olay yerinde toplanan Güzelgün'ün arkadaşları, Ünlü'nün bir an önce yakalanmasını istedi. 

"Bu bir kaza değil cinayettir"

Hayatını kaybeden Doğanay Güzelgün'ün arkadaşı, "Kaza değil, cinayetin üzerinden tam 29 gün geçti. Katil zanlısı Temel Ünlü'nün kim olduğu biliniyor. Bilgileri mevcut ama halen yakalanamadı.  Bu tarz cinayetlerin önüne geçebilmek adına bizim de trafikte görünür olmamız geriyor. Katil bulunana kadar bulunduktan sonrada cezai önlemlerin alınması bisikletlilerin de motorlu taşıtlarla aynı güzergahı kullanması gibi temel haklarımız yerine getirilene kadar eylemlerimize devam edeceğiz. Doğanay abinin katil zanlısı bulunana kadar buradayız ve hiçbir yere gitmiyoruz" dedi.

TIKLAYIN | Bisikletli Doğanay Güzelgün'ü öldüren şüpheli 17 gündür bulunamadı!

TIKLAYIN | 120 kilometre hızla polis kontrolünden kaçan otomobil sürücüsünün çarptığı Doğanay Güzelgün hayatını kaybetti: "Suçu başkası üstlendi" iddiası

(DHA)

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir