Gündem

Kabine toplandı: Emekli aylıkları ve vergisiz telefon gündemde

26 Eylül 2023 07:38

Güncelleme: 26 Eylül 2023 15:23

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, üç haftalık aranın ardından bugün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Beştepe'de toplandı. Toplantının gündeminde emekli aylıklarına yönelik düzenleme ve gençlere vergisiz cep telefonu desteği bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 15.15'te başladı.

Son haftalarda G-20 zirvesi ve BM Genel Genel Kurulu’nda liderlerle yoğun bir diplomasi trafiği yürüten Erdoğan’ın, kabine toplantısında ikili görüşmelerinin yansımalarını değerlendirmesi bekleniyor. Hürriyet’te yer alan habere göre, “Tahıl Koridoru” olarak bilinen Karadeniz Tahıl Girişimi’nin yeniden canlandırılmasına yönelik atılacak adımlar, Rusya-Ukrayna savaşı ve Azerbaycan-Ermenistan arasındaki gerilimin de toplantıda gündeme geleceği belirtiliyor.

Önemli başlık ekonomi: OVP gözden geçirilecek

Kabine toplantısının en önemli başlıklarından biri de ekonomik gelişmeler olacak. Toplantıda enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadeleye yönelik alınacak ek tedbirlerle ilgili değerlendirmeler yapılacak. Bu ay başında açıklanan ve ekonominin 3 yıllık yol haritası niteliğindeki Orta Vadeli Program’ın (OVP) yansımalarının da toplantıda gözden geçirileceği kaydediliyor.

Emekli maaşları düzenlemesi

Emekli maaşlarına düzenleme de Kabine toplantısının gündemine gelmesi beklenen önemli başlıklar arasında. Bu konudaki yasal düzenleme için Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan oluşan üçlü mekanizmanın çalışmaları sürüyor. Meclis’in açılmasıyla gündemine gelmesi beklenen düzenlemede son aşamaya ilişkin Kabine toplantısında görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor.

Öğrencilere 10 GB internet ve cep telefonu desteği vaadi

Öte yandan Erdoğan’ın üniversite öğrencilerine vadettiği 10 GB internet ve cep telefonu desteği de Kabine toplantısında masaya yatırılacak konulardan biri. Söz konusu vaadin detaylarının toplantıda netleşmesi bekleniyor.


TIKLAYIN - Öğrencilere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak?

TIKLAYIN - Gençlere vergisiz telefon hazırlığı: İşte indirim yapılması planlanan telefonlar

TIKLAYIN - Emekliler İstanbul'da eylem yaptı: Adalet istiyoruz; insanca yaşamak hakkımız!