Politika

Kabine değişikliğinde tarih belli oldu iddiası!

Değişimin TBMM Grubuna da yansıyacağı öne sürüldü

20 Mayıs 2024 09:25

AKP, 31 Mart seçimlerindeki başarısızlığının ardından yeni yol haritasıyla ilgili takvimi Kızılcahamam kampı sonrası başlatacak. 

Ekonomim'den Besti Karalar'ın haberine göre, 22 Mayıs’ta planlanan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında; sonbaharda yapılması öngörülen 8. Olağan Kongre süreci işletilecek.

Kongre sürecini oluşturulacak yeni bir komisyonun yürütmesini de gündemine alan AKP'de, ilk değişimin il başkanlarıyla başlatılacağı yorumları yapılıyor. Kongre çalışmalarının da yeni atanan il ve ilçe başkanlarıyla yürütüleceği dile getiriliyor.

Kabine değişikliği kongre öncesi yapılacak iddiası

AKP'li kurmaylar, seçmenin sadece parti kadro ve parti politikalarında değil, hükümet politikalarında da kadrolarında da değişim mesajı verdiğine dikkat çekiyorlar. AK Parti kulislerinde; il ve ilçe başkanlarının ardından ikinci değişimin kabine üyeleri arasından yapılacağı dillendiriliyor. AKP'de kabine değişikliği kongre öncesi bekleniyor.

AKP'de asıl değişimin ise sonbaharda planlanan 8. Olağan Kongresi’nden sonra gerçekleşeceği yorumları yapılıyor. Bu değişimin genel merkez ile sınırlı kalmayacağı, TBMM Grubuna da yansıyacağı dile getiriliyor.