Spor

Jose Mourinho'dan hakem tepkisi: Biz böyle bir gol atınca faul mü verilecek, gol mü verilecek, göreceğiz

20 Ekim 2024 21:25

T24 Spor

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Samsunspor ile Fenerbahçe karşılaştı. Mücadele Yeni 19 Mayıs Stadı'nda oynanan karşılaşma 2-2 berabere bitti. Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho açıklamalarda bulunuyor.

Mourinho'nun açıklamaları şöyle:

"2-2 bizim için üzücü sonuç"

"Maçtan önce rakibi analiz ediyoruz. Bu maç öncesinde yaptığımız gibi. Maçtan önce uzun zamanımız vardı, rakibimizin kaliteleri üzerinde durduk. Zor bir haftaydı bizim için. Sadece cuma günü tam takım çalıştık. Milli takımdaki oyuncular sadece rejenerasyon yaptılar. Oyuncular, saha içerisinde hatalar yapıyorlar. Bunu aramızda konuşmalıyız. İlk yediğimiz gol, konuştuğumuz bir goldü. Cuma günü bunu konuştuk. İkinci gol bazı takımlar için faul, bazı takımlar için basit. Arkadan itme var. Bazı takımlar için faul oluyor. Bizim için olmadı. 2-1'den sonra iki tane net pozisyona girdik, maçı bitirebilirdik. Sebastian'ın şutu gol diye düşündüm olduğum açıdan ötürü. En-Nesyri'nin şutu da neredeyse gol oluyordu. Oosterwolde'nin sakatlığı sonrası Djiku'yu sol beke çekmek zorunda kaldım. Mert Hakan'ı oyuna alamadım. 2-2 bizim için üzücü sonuç."

"Bizim stadımızda böyle bir gol attığımız zaman faul mü verilecek, gol mü verilecek, göreceğiz"

"Çok şey söyleyebilirim ama söylemiyorum. Şimdiden 7 puan kaybettik. Nasıl, ne şartlarda kaybettik konuşmayacağım. Sizler Türkiye'de problemlerin üstesinden gelmeyi unutmaya alışkınsınız! Süper Lig'in statüsünden memnunsunuz herhalde. 7 puan kaybettik. Direkt şampiyonluktaki rakibimize kaybettik. Alabildiğimiz kadar puan almamız gerekiyor. Bizim stadımızda böyle bir gol attığımız zaman faul mü verilecek, gol mü verilecek, göreceğiz."

"Yanılmıyorsam 1 maçımız eksik, 8 puan gerideyiz, durum bu"

"Türkçe bilmiyorum ama artık oynamayan oyuncular hakkındaki sorulara alışıyorum. Levent dediğiniz anda gelecek soruyu anladım. Maçtan önce de neden Tadic oynuyor, Kahveci oynamıyor diye soru geldi. 

2-1 öndeydik, rakibimiz baskı kuruyordu. Onlar için en mantıklı şey ortalar yapmaktı, duran toplar oluyordu, kornerler oluyordu, kenar faulleri oluyordu. Jayden gibi hava toplarında önemli bir oyuncunuzu kaybettiğiniz zaman yerine 1.70'lik bir oyuncu koyarsanız başınız belaya girer.

Yediğimiz golde sol bekte kimin olduğunun önemi yoktu. Orada önemli olan şey, hakem basit bir şekilde faul verseydi orada maç biterdi. 

Şu andaki puan tablosuna bakınca direkt rakiplerimizle olan fark 2 puan arttı. Bunun sezon sonuna nasıl etki edeceğini bilemem. Sihirli bir beynim yok. Bir sonraki maçımız olan Bodrum maçında 3 puan için savaşacağız. 

Yanılmıyorsam 1 maçımız eksik, 8 puan gerideyiz, durum bu..."

"O gol kaçmamış olsa maç bitebilirdi"

"Bizim maç içerisinde kollektif olarak en iyi olduğumuz Seba'nın şut attığı andı. Olduğum yerden gol diye kutluyordum neredeyse. Kulübedeki görüntüden dolayı.. En-Nesyri'nin şutunda golü kutlayacaktım, harika pas, harika kontrol, top giriyor diye düşündüm. En iyi oyunumuz 1-1'den sonrasındaydı. Daha sonra 2-1'i bulduk, 3-1 için çabaladık. Oyunun kontrolü bizdeydi. Maçın dinamiğini değiştiren saha içinde 1 kişi eksik kaldığımız andı. O sırada mutsuzdum. Oyuncularımın hiçbirinde o tecrübe, vizyon, bilgi yoktu maçı durdurmaları gerektiğine dair. Jayden dışarıdan 4 dakika 1 kişi eksik oynadı. Maç orada değişti. Rakibimiz orada daha fazla etkili oynadı. Kritik nokta buydu. En-Nesyri girdi, Dzeko'dan daha tazeydi. Arkaya koşular yapıyordu. Harika bir pozisyona girdi. O gol kaçmamış olsa maç bitebilirdi. "

"Sadece Fenerbahçe böyle bir gol yer, çünkü..."

"Yemiş olduğumuz ikinci gol; sadece Fenerbahçe böyle bir gol yer. Çünkü, diğer takımlara böyle bir gol verilmez."

"Sürekli bunun için ağlıyorsunuz"

"Artık bu soruların sorulmasını anlamaya başladım. Şuna şaşırdım; neden İrfan Can Eğribayat oynamıyor, neden Cenk Tosun oynamıyor diye sormanızı beklerdim. Tadic, benim için takımın birkaç maçtır en iyisi. Sadece golleri değil, takıma verdiği denge için, aynı zamanda takımın organize olmasında koyduğu akıl için, pozisyon ve karar verme hatası yapmadığı için. Onun oynamasını istemiyoruz derseniz tamam. Benim için bundan fazla sebep vermek zor. Oyuncularımı kameralar önünde analiz etmek istemiyorum. Onları savunmalıyım. Bu bu sebepten oynuyor demem doğru değil. Anlıyorum, kültürünüzün bir parçası bu. Cevap vermeye çalışıyorum. Oğuz neden oynamadı, İrfan neden kulübedeydi, her gün bu tarz sorular soruyorsunuz. Kostic neden sol bekte değil dediler, Jayden oynadı, Levent niye oynamadı dediler. Cevap vermesi benim için zor. İrfan kulübedeydi. Tadic oynadı. Sürekli bunun için ağlıyorsunuz. Şimdi de Oğuz diyorsunuz. Şunu tavsiye ederim. Maçları efektif şekilde analiz edip anlayabilirsiniz. En harika oyuncu da kritik hata yapabiliyor."

"Birlikte savaşlım ve inanmaya devam edelim"

"Taraftarlara vermem gereken mesaj basit; Samandıra'daki herkes çok çalışıyor. Buna devam edeceğiz. Bu ligi biliyoruz. Bazı takımlar daha kolay maç kazanıyor. Bizler de lig sonuna kadar oynadığımız her maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağımızın sözünü veriyorum. Perşembe günü farklı bir turnuvada maçımız var. Bizden farklı seviyede olan özel bir kulübe karşı oynayacağız. Evimizde üst üste iki maç oynayacağız. Birlikte savaşlım ve inanmaya devam edelim."

TIKLAYIN - Dünya, Osimhen'in rövaşata golünü konuşuyor: "Kelimenin tam anlamıyla inanılmaz"

TIKLAYIN - Victor Osimhen'den müthiş röveşata golü: Puskas Ödülü'ne aday olabilir

TIKLAYIN - Şenol Güneş 1000. resmi maçına çıkarak tarihe geçti

TIKLAYIN - Mauro Icardi: Rekor kırmaya devam ediyoruz

TIKLAYIN - Fenerbahçe eski teknik direktörü İsmail Kartal'dan Galatasaray detaylı paylaşım