Spor

Jose Mourinho'dan Galatasaray'a transfer cevabı!

11 Eylül 2023 10:50

Yerli sağ bek arayan Galatasaray, milli futbolcu Zeki Çelik için Roma'dan olumsuz yanıt aldı.

Son olarak Davinson Sanchez ve Tanguy Ndombele'yi kadrosuna katarak yabancı oyuncu transferini noktalayan Galatasaray'da yerli sağ bek için arayışlar sürüyor.

Sarı kırmızılılarda yönetimin gündemine Başakşehir forması giyen Ömer Ali Şahiner gelse de kulübüne şartları sorulan oyuncuyu Teknik Direktör Okan Buruk veto edince transferden vazgeçildi. Yaşanan bu gelişmelerin üzerine Galatasaray rotasını İtalya'ya çevirdi ve Roma'da forma giyen milli futbolcu Zeki Çelik için nabız yoklandı.

2026'ya kadar kontratı var

Ancak Serie A ekibinden gelen yanıt transferin bu sezon için gerçekleşmesinin imkansız olduğunu ortaya koydu.

Nedeni ise geçen yılın temmuz ayında Zeki Çelik'i 7 milyon euro bonservisle kadrosuna katan dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho'nun milli oyuncumuzu bırakmak istememesi. Portekizli çalıştırıcı, kulübüyle Haziran 2026'ya kadar sözleşmesi bulunan 26 yaşındaki futbolcunun performansından çok memnun.

Öyle ki Mourinho, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi finali dahil 34 maçta Zeki Çelik'i oynatarak güvenin net olarak gösterdi.

Kristensen liste dışı

Başkent ekibi bu sezon üç resmi maça çıkarken Zeki Çelik, 3. haftadaki Milan maçıyla formasını kavuştu. Sezonun açılış mücadelesi olan Salernitana (2-2) karşısında Terracciano'yu, 2. haftada 2-1 kaybedilen Hellas Verona deplasmanında Rasmus Kristensen'i deneyen Jose Mourinho, 3. haftada 2-1 kaybedilen Milan maçında Zeki Çelik'e formayı verdi.

Leeds'den kiralanan Kristensen Avrupa listesine yazılmazken Zeki Çelik kadroda yer aldı. Mourinho, kendi transfer ettirdiği milli oyuncudan vazgeçmezken Galatasaray, 15 Eylül'e kadar baş bir sağ bek almaya çalışacak. (Hürriyet)