Spor

Jorge Jesus, Flamengo'dan David Luiz'i istedi

35 yaşındaki futbolcu, Chelsea, Arsenal ve PSG gibi takımların formasını giydi

12 Ağustos 2022 10:24

Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, Brezilya ligi takımlarından Flamengo'da forma giyen David Luiz'in alınmasını istedi.

Bu sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan sarı-lacivertliler, kadrosuna Joshua King, Emre Mor, Lincoln Herique, Willian Arao, Gustavo Henrique, Joao Pedro, Ezgjan Alioski, İrfan Can Eğribayat, Bruma, Luan Peres ve Tiago Çukur'u dahil etmişti.

Golcü ve stoper transferi yapacaklarını açıklayan Jesus, yönetime alınacak oyuncu için talimatı verdi. Brezilya basınının haberine göre; Fenerbahçe, 35 yaşındaki yıldız stoper oyuncusu David Luiz'i gündemine aldı.

Fenerbahçe ile birlikte İtalya Serie A takımlarından Lazio da David Luiz ile ilgileniyor. Flamengo forması giyen Brezilyalı oyuncunun sözleşmesi 2022 Aralık ayında sona eriyor. David Luiz geçtiğimiz sezon Flamengo formasıyla 33 karşılaşmada görev aldı.

David Luiz kimdir?

Ülkesi Vitoria'da kariyerine başlayan Luiz, Benfica'da kendini gösterdikten sonra İngiltere devi Chelsea takımına transfer oldu. Luiz, Vitoria, Benfica, Chelsea, PSG, Arsenal ve Flamengo formaları giydi.