Dünya

Johnson kendisine karşı çıkan vekilleri partiden ihraç ediyor: Britanyalı eski bakan ihraç edildiğini kısa mesajla öğrendiğini açıkladı

04 Eylül 2019 14:32

T24 Dış haberler

Britanya'da Başbakanı Boris Johnson geçen günlerde açıkladığı gibi dün Avam Kamarası'ndaki kritik oylamada muhalefete destek veren 21 Muhafazakar Partili milletvekilini partiden ihraç etmeye başladı.

Britanyalı milletvekili ve eski Muhafazakar Parti genel başkan adayı Rory Stewart, partiden ihraç edildiğinin kendisine bir kısa mesaj ile bildirildiğini ifade etti.

BBC Radio'nun Today programına konuk olan Stewart, "Biri lidere karşı çıkıyor, ona karşı yarışıyor, artık kabinede değil ve şimdi parti üyeliği ile parlamento koltuğunu da kaybediyor. Bu daha farklı ülkelerde görmeyi bekleyeceğin bir şey" dedi. Stewart kovulduğu an ile ilgili olarak da, "Şaşırtıcı bir durumdu. Hatırlarsanız birkaç hafta önce Boris Johnson'a karşı Muhafazakar Parti liderliği için yarışıyordum ve kabinedeydim. 6 haftada hepsi hızlıca ortadan kayboldu" diye konuştu.

Stewart'a dün GQ ödül töreninde "Yılın Siyasetçisi" ödülü verilmişti. Stewart törende, "Yılın siyasetçisi ödülünü siyasi hayatımın son gününde almakla gurur duyuyorum" demişti. 

Muhafazakar Parti'den Johnson'ın talimatıyla ihraç eden 21 isim arasında 49 senedir milletvekilliği yapan 77 yaşındaki Ken Clarke ve eski Britanya Başbakanı Winston Churchill'in torunu Nicholas Soames da yer aldı.