Dünya

Joe Biden, Refah'a saldırması durumunda İsrail'e silah vermeyeceğini duyurmuştu; Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir'den imalı paylaşım

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, X hesabından "Hamas ❤️Biden" mesajını paylaştı

09 Mayıs 2024 10:51

T24 Dış Haberler

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun hükümetinin ortaklarından aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, sosyal medya hesabından imalı bir paylaşımda bulundu. Ben-Gvir, "Hamas ❤️Biden" mesajını paylaştı. ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah kentine saldırması durumunda ülkesinin kendilerine bomba ve topçu mermisi sağlamayı bırakacağını söylemişti. 

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, X hesabından "Hamas ❤️Biden" mesajını paylaştı. 

TIKLAYIN | Biden: İsrail Refah'ı işgal ederse bazı silahları sağlamayı sonlandıracağız

İsrail ordusu, Gazze-Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'nda kontrolü ele geçirdiğini ve Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bir kara harekâtını başlattığını açıklamıştı.

7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail bombardımanlarından kaçan Filistinliler, Refah kentine sığınmıştı. Yardım kuruluşları kentin nüfusunun 5 kat arttığını ve yerinden edilmiş Filistinlilerin bulunduğu kente yönelik operasyonların ciddi bi insanî kriz yaratacağını söylüyor. Öte yandan Refah Sınır Kapısı'nın İsrail ordusu tarafından ele geçirilmesinin Gazze'ye giren yardımlarda düşüşe neden olduğu kaydediliyor. 

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah kentine saldırması durumunda ülkesinin kendilerine bomba ve topçu mermisi sağlamayı bırakacağını söylemişti. CNN'e verdiği söyleşide Biden, hem İsrail'den hem Cumhuriyetçi Parti'den gelen tepkilere karşı geri adım atmayarak yönetiminin Refah'a bir saldırı için silah sağlamayacağını vurgulamıştı.

Biden, "Henüz Refah'a girmediler. Açıkça belirttim, eğer Refah'a girerlerse tarihi olarak o şehirlerde kullanılmış silahları onlara (İsrail'e) temin etmeyeceğim" diye konuşmuştu.