Spor

Joao Pedro yeni takımında göze giremedi, Fenerbahçe'ye dönüyor

Pedro, Gremio'da 8 maçta 1 gol ve 1 asistle oynadı

28 Eylül 2023 11:39

Geride kalan sezonun başında Cagliari'den Fenerbahçe'ye transfer olan Joao Pedro, sarı-lacivertli forma ile istenilen performansı sergileyemedi. Yeni sezonda Brezilya temsilcisi Gremio'ya kiralanan tecrübeli futbolcu geri dönüyor.

Fenerbahçe İtalyan ekibi Cagliari'ye bonservis bedeli olarak 4 milyon 680 bin euro ödeyeceğini KAP'a açıklamıştı. Ayrıca KAP bildirisinde "Futbolcunun ilk sezondaki performansına bağlı olarak azami 487.500 euro bonus bedeli Cagliari Kulübüne ödenecektir" ifadesi yer almıştı.

Brezilya Seria A Ligi ekiplerinden Gremio, Fenerbahçe forması giyen Joao Pedro'yu sezon başında kadrosuna katmıştı. Brezilya temsilcisinden yapılan açıklamada oyuncunun kariyerine yönelik bilgilere yer verilirken, 31 yaşındaki forvet ile 1 yıllık kiralık anlaşmasına varıldığı belirtmişti.

Sabah'ın haberine göre; Joao Pedro, yeni takımı Gremio ile bu sezon 8 resmi maça çıktı. Brezilya asıllı İtalyan futbolcu, söz konusu maçlarda 1 gol 1 asistlik performans sergiledi.

Joao Pedro, yeni takımında hayal kırıklığı yaşattı. Performansı ile eleştiri toplayan tecrübeli futbolcunun 3 milyon 500 bin euroluk satın alma opsiyonunu kullanmayı düşünmediği kayda geçti.