Dünya

Jeffrey Epstein'in suç ortağı Ghislaine Maxwell: Prens Andrew için üzülüyorum; onu yakın bir arkadaş olarak görüyorum

Kraliçe Elizabeth'in oğlu Prens Andrew, reşit olmayan bir kıza istismarda bulunmakla suçlanıyordu

17 Ekim 2022 13:59

Cinsel taciz ve çocuk istismarı suçlusu ABD’li milyarder Jeffrey Epstein’in suç ortağı olduğu için hapishanede olan Ghislaine Maxwell, Epstein bağlantıları sonrası kraliyet görevleri elinden alınan eski arkadaşı Prens Andrew hakkında konuştu.

The Guardian’da yer alan habere göre, seks ticareti suçlarından suçlu bulunan Ghislaine Maxwell, hapishaneden ilk uzun söyleşisini verdi.

Maxwell, kendisi ve Epstein’le geçmişte yakın olduğu bilinen Kraliçe Elizabeth’in oğlu York Dükü Prens Andrew hakkında konuştu. 

Bir belgesel için konuşan Maxwell, “Onun için çok üzülüyorum. Ona olanları takip ediyorum” dedi.

Maxwell, Prens Andrew’un avukatlarının “Maxwell ve Prens hiç yakın olmadı” sözlerine üzüldüğünü söyleyerek “Yargılanmamdan ötürü bu arkadaşlığın süremeyeceğini kabul ediyorum. Bizimle bağlantısının bedelini ödüyor. Onu yakın bir arkadaş olarak görürüm, onu önemserim” dedi.

Kraliyet ailesindeki görevleri elinden alınan Prens Andrew, Epstein ve Maxwell’le yakın geçmişini yalanlıyordu. 

Öte yandan Virginia Giuffre isimli bir kadın reşit olmadığı dönem Epstein ve Maxwell'in istismarına uğradığını, daha sonra Maxwell'in kendisini Prens Andrew'la tanıştırdığını açıklamıştı. Giuffre, Prens Andrew'un da kendisini istismar ettiğini söylemişti. Prens Andrew, suçlamaları yalanlamıştı.