Dünya

Jeffrey Epstein'in suç ortağı Ghislaine Maxwell'in avukatları, 20 yıldan az hapis cezası alması için çabalıyor

55 yıla kadar hapis cezası alması beklenen Maxwell’in avukatları, cezanın düşürülmesini istiyor

16 Haziran 2022 08:27

ABD’de seks ticareti suçlamasıyla yargılanan, pedofili ve seks ticareti suçlusu Jeffrey Epstein’in suç ortağı Ghislaine Maxwell’in avukatları, müvekkillerinin istenen 20 yılın altında bir ceza alması gerektiğini savundu. 

The Guardian’da yer alan habere göre, Ghislaine Maxwell’in avukatları mahkemeye sundukları dilekçede hoşgörü taleplerinin bir parçası olarak Maxwell’in hapishanede kötü koşullar içinde olduğunu ve psikolojik olarak kötü etkilendiği bir durumda olduğunu belirtti. Avukatlar, bir mahkumun Maxwell’i öldürmekle tehdit ettiğini belirtirken, bazı mahkumlara Maxwell’i öldürmek için para teklif edildiğini iddia etti.

Avukatlar, Maxwell’in iş insanı babası Robert Maxwell’in çocukluğunda kızına istismarda bulunduğunu da öne sürdü.

Ghislaine Maxwell, 29 Aralık’ta seks ticareti ve 14 yaşlarında kız çocuklarını Jeffrey Epstein’le ilişkiye girmesi için tanıştırmaktan suçlu bulunmuştu. Maxwell, hâlâ suçsuz olduğunu savunuyor. 

Kraliçe Elizabeth’in oğlu Prens Andrew, eski ABD Başkanı Bill Clinton gibi güçlü ve tanınmış çevresiyle bilinen ABD’li milyarder Jeffrey Epstein, 2019 yılında seks ticareti suçlamalarından tutuklanmıştı. Epstein, hapishanede yaşamına son vermişti. 

Maxwell’in alacağı  cezanın 28 Haziran’da belirlenmesi bekleniyor.5 yıla kadar hapis cezası alması beklenen Maxwell’in avukatları, cezanın düşürülmesini istiyor. 5