Dünya

Jeffrey Epstein'in suç ortağı Ghislaine Maxwell'in avukatları, 20 yıl hapis cezası aldığı karara itiraz ediyor

Maxwell, 2020’de yakalandığından bu yana tutuklu yargılanıyordu

08 Temmuz 2022 10:20

ABD’de mahkeme tarafından 20 yıl hapis cezasına çarptırılan çocuk istismarı ve cinsel taciz suçlusu Jeffrey Epstein’in suç ortağı Ghislaine Maxwell, karara itiraz ediyor.

The Guardian’da yer alan habere göre, 60 yaşındaki Ghislaine Maxwell, reşit olmayan kızları bulup Epstein’in seks ticareti ağında istismar etmekten suçlu bulunmuştu.

Maxwell’in avukatları sürecinde, 2019 yılında hapishanede yaşamına son veren Epstein’in suçlarının Maxwell üzerine yıkıldığını söylemişti. Avukatlar, Maxwell’in Epstein’le yakınlığını “hayatının en büyük hatası” olarak değerlendirdiğini belirtmişti.

Avukatların itirazlarını dikkate almayan yargıç Alison Nathan, Maxwell’in eylemlerinin “kötü niyetli ve saldırgan” olduğu sonucuna varmış, Epstein’in istismarında “kritik bir rol oynadığını” belirtmişti.

20 yıl hapis cezası ve 750 bin dolar para cezası alan Maxwell’in avukatları, karara itiraz etmeye hazırlanıyor.

Maxwell, 2020’de yakalandığından bu yana tutuklu yargılanıyordu.

ABD’li milyarder Epstein’in suçları ilk olarak 2005 yılında medyaya yansımıştı. Epstein o dönem reşit olmayan bir kız çocuğunu "fuhuşa" ittiği için Florida’da hapis cezası almıştı. Suçlamaların devamının gelmesi sonucu Epstein, 2019 yılında tutuklanmıştı. Epstein, hapishanede yaşamına son vermişti.