Dünya

Jeffrey Epstein'in seks ticareti ağındaki suç ortağı Ghislaine Maxwell'e 20 yıl hapis cezası verildi

Maxwell'in cezası, federal savcıların talebinden az oldu

29 Haziran 2022 08:11

Cinsel istismar ve pedofili suçlusu ABD’li milyarder Jeffrey Epstein’in suç ortağı Ghislaine Maxwell’in taciz istismar davasında karara varıldı. Maxwell’e seks ticaretinde Epstein’e yardım etmekten 20 yıl hapis cezası verildi.

Maxwell, Aralık ayındaki duruşmada 1994-2004 yılları arasında Epstein tarafından istismar edilen dört kadın için aracılık yaptığına dair altı suçlamanın beşinden suçlu bulunmuştu.

New York'taki federal mahkemeden hükümlü Ghislaine Maxwell hakkında, "reşit olmayan genç kızların cinsel istismarına aracılık yapmaktan" 20 yıl hapis kararı çıktı.

Yargıç Alison Nathan, kararı açıklamasının hemen öncesinde, Maxwell'in işlediği suçun "geniş kapsamlı" olduğunu ve "başkalarını reşit olmayan mağdurları istismar etmekten caydırmak için" önemli bir hapis cezasının gerekli olduğu ifadelerini kullandı.

Gazete patronu Robert Maxwell'in 60 yaşındaki kızına, federal savcıların "birden çok genç kızın cinsel istismarında aracı rolü" dolayısıyla istedikleri 30 ila 55 yıldan çok daha az bir hapis cezası verildi.

Epstein'in eski kız arkadaşı olan İngiliz asıllı 60 yaşındaki Maxwell, duruşmalarda suçsuz olduğunu, gözaltında haksız yere tutulduğunu ve kötü muamele gördüğünü iddia etmişti.

Maxwell, Temmuz 2020'de seks ticareti suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

Benzer suçlardan tutuklu bulunan Epstein ise 2019 yılında Manhattan'daki Metropolitan Hapishanesindeki hücresinde ölü bulunmuştu.