Dünya

Japonya'dan Taylor Swift diplomasisi: "Konserden sonra Super Bowl'a yetişecek"

Swift'in Amerikan futbolu yıldızı Kelce ile ilişkisi, ABD magazininin bir numaralı gündemi olmuştu

04 Şubat 2024 13:02

T24 Dış Haberler

Japonya, pop yıldızı Taylor Swift'in Tokyo'da konser verdikten sonra erkek arkadaşının sahada olacağı NFL sezonu final karşılaşması Super Bowl için ABD'ye yetişeceğini ifade etti.

ABD'nin en popüler sporu olan Amerikan futbolunda bu sezon sahadakiler kadar Swift'in Kansas City Chiefs'in yıldızı Travis Kelce ile ilişkisi de konuşuldu. Chiefs'in iç saha maçlarını kaçırmayan Swift'in, Super Bowl'a kalan takımı desteklemek için Las Vegas'ta olması bekleniyordu. Ancak Swift'in 10 Şubat'ta konser verecek olması, hayranlarını 11 Şubat'taki karşılaşmayı kaçıracağı konusunda endişelendirdi.

Sosyal medyada başlayan tartışmaların ardından Japonya'nın Washington Büyükelçiliği, konuyla ilgili bir açıklama yaparak Swift'in maça yetişeceğini ifade etti. 

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, "12 saatlik uçuş ve 17 saatlik saat farkına rağmen Swift'in son konserinden sonra Tokyo'dan ayrılırsa, çok rahat biçimde Super Bowl başlamadan Las Vegas'ta olabilir" denildi. 

Yapılan açıklamada, "Japonya'da birçok kişinin Taylor Swift'in Eras turnesini tecrübe etmek için heyecanlı olduğunu biliyoruz. Endişeli olan herkese korkusuz olmalarını söylüyor; bu yetenekli sanatçının hem Japon seyirciyi etkileyip hem de kırmızı giyen Chiefs'i desteklemek için Las Vegas'a yetişebileceğini bildirmek isteriz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamadaki "Kırmızı" ve "Korkusuz" gibi ifadelerin Swift'in albüm isimlerine atfen kullanılması dikkat çekti.