Dünya

Japonya'da animasyon stüdyosu yangını: Kitabını çaldıkları için kundaklamış

Şüphelinin yaklaşık 20 litre benzinle stüdyoyu ateşe verdiği öne sürüldü

19 Temmuz 2019 12:25

Japonya’nın Kyoto kentinde 33 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan animasyon stüdyosundaki yangını çıkardığı iddia edilen şüphelinin, kitabını çaldığını düşündüğü için stüdyoyu kundakladığı öne sürüldü.

Sputnik Türkiye'nin yerel basından aktardığına göre, Japon Kamu yayıncısı NHK, Kyoto Animation stüdyosunun kundaklanmadan sorumlu şüphelinin kimliğini Shinji Aoba olarak açıkladı.

Medyada yer alan diğer haberlerde de şüphelinin, romanını çaldığını düşündüğü için animasyon stüdyosunu kundakladığı iddia edildi.

41 yaşındaki şüphelinin yakalandığında suçunu itiraf ettiğini belirttiği ve stüdyonun romanını çaldığına inandığı için bu saldırıyı planladığını söylediği aktarıldı.

Kendini de yaktı

Şüphelinin gözaltına alınışına tanık olan bir kadın, “Memnuniyetsiz ve kızgın görünüyordu. Eserinin nasıl çalındığına dair bir şeyler söylüyordu” dedi.

Şinji Aoba'nın 2012'de bir soygundan hüküm giydiği ve ruhsal sağlık sorunları olduğu açıklandı.

Zanlı ciddi yanık nedeniyle hastaneye kaldırıldığı için henüz polis tarafından sorgulanamadı.

Yetkililer, yangında hayatını kaybedenlerin çoğunun karbon monoksit zehirlenmesinden öldüğünü kaydetti.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe olayla ilgili üzüntüsünü ifade ederek "Yaşananlar kelimelerle anlatılamayacak kadar korkunç" dedi.

Medyanın aktardığına göre ehliyeti Tokyo’nun kuzeyindeki Saitama’ya kayıtlı olan şüpheli, olay yerine trenle geldi ve yanında 20 litre benzin vardı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.