Dünya

Jane Fonda kanserinin kontrol altına alındığını duyurdu

Jane Fonda

16 Aralık 2022 18:42

Oscar ödüllü oyuncu Jane Fonda, kanserinin kontrol altına alındığını açıkladı.

Gelecek hafta 85 yaşına girecek olan Grace and Frankie dizisinin yıldızı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bir eylemde çekilmiş fotoğrafının altına, "Gelmiş geçmiş en iyi doğum günü hediyesi!!!" yazdı ve, "Geçen hafta onkoloğum bana kanserimin remisyonda olduğunu ve kemoterapiyi bırakabileceğimi söyledi. Kendimi çok mutlu, çok şanslı hissediyorum. Benim için dua eden ve iyi düşünceler gönderen herkese teşekkür ediyorum. Bu iyi haberde bunun bir rolü olduğuna eminim" ifadelerini kullandı.

Oyuncu paylaşımını, "Özellikle mutluyum çünkü ilk 4 kemoterapi tedavim benim için epey rahattı, sadece birkaç gün yoruldum, son kemoterapi seansıysa zordu ve 2 hafta sürdü, bu da çoğu şeyi başarmamı zorlaştırdı" diyerek sürdürdü ve sözlerini, iklim değişikliği aktivizmini teşvik ederek takipçilerini "fosil yakıt projelerini hızlandırmayı amaçladığını" öne sürdüğü "Senatör Joe Manchin'in... Kirli Anlaşmasını durdurmaya" çağırarak sonlandırdı.

Fonda eylülde kendisine, lenfatik sistemde başlayan bir kanser türü olan Hodgkin Dışı Lenfoma teşhisi konduğunu açıklamıştı. Aktör Henry Fonda'nın kızı olan ünlü oyuncu yedi dalda Oscar'a aday gösterilirken, Fahişe (Klute/1971) ve Julie (1977) filmleriyle iki Oscar kazanmıştı.

TIKLAYIN I Jane Fonda kansere yakalandığını duyurdu