Gündem

İzmir'de silah ve patlayıcı ile yakalanan 2 TKEP/L üyesi tutuklandı (2) Yeniden

Yazı İşleri Müdürleri'nin dikkatine  'İzmir'de bombayla yakalanan 2 MLKP üyesi adliyede' haberimizi kaynağından yapılan düzeltme ile yeniden veriyoruz   ----------------------------- (YENİDEN) İzmir'de silah ve patlayıcı ile yakalanan 2 TKEP/L üyesi tut

02 Nisan 2018 19:11

Yazı İşleri Müdürleri\'nin dikkatine 
\'İzmir\'de bombayla yakalanan 2 MLKP üyesi adliyede\' haberimizi kaynağından yapılan düzeltme ile yeniden veriyoruz  

-----------------------------

(YENİDEN)
İzmir\'de silah ve patlayıcı ile yakalanan 2 TKEP/L üyesi tutuklandı

İZMİR\'de, Türkiye Komünist Emek Partisi/Leninist (TKEP/L) terör örgütüne yönelik olarak polis tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan İ.A. ve E.Ö., sevk edildikleri adliyede tutuklandı.
İzmir Emniyeti İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin geçen 21 Mart\'ta terör örgütü TKEP/L\'nin hücre evi olduğu belirlenen adreste yaptığı operasyonda, İ.A. ve E.Ö. yakalanarak gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda kitapların içi kesilerek saklanmış 2 tabanca, çok sayıda mermi, bomba yapımında kullanılabileceği değerlendirilen elektrik kabloları, 250 gram kimyasal toz madde, bir miktar asit, 500 gram barut, fünye, boru tipi düzenek ve elektrikli anahtar düzeneği ele geçirildi. Yapılan araştırmada İ.A.\'nın sol örgütler ve PKK tarafından oluşturulan HBDH (Halkların Birleşik Devrim Hareketi) içerisinde, Suriye\'deki kamplarda silahlı, bombalı eğitim aldıktan sonra yasa dışı yollardan Türkiye\'ye giriş yaptığı belirlendi. İzmir\'de sansasyonel eylemler gerçekleştirmeye geldiği değerlendirilen İ.A.\'nın burada E.Ö. ile buluştuğu tespit edildi.
Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen İ.A. ve E.Ö., tutuklandı.

FOTOĞRAFLI

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir