Gündem

AKP'nin İzmirli vekilleri büyük yangına sessiz kaldı!

17 Ağustos 2024 10:28

İzmir'deki yangın felaketiyle ilgili AKP’nin İzmir milletvekilleri Alpay Özalan ve Mehmet Ali Çelebi ve Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ'ın konuyla ilgili uzun süre sessizliklerini korumaları dikkat çekti.

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Mahallesi Karatepe mevkisinde önceki gün ormanlık alanda çıkan ve yerleşim yerlerine sıçrayan büyük yangınla mücadele 3. gününde de devam ediyor. Yangın felaketiyle ilgili AKP'li vekillerin bu tutumları dikkat çekti. Sosyal medya hesabından herhangi bir paylaşımda bulunmayan Alpay Özalan sessizliğini korurken, Mehmet Ali Çelebi Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın açıklamalarını paylaştı.

AKP'nin İzmir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ ise yangından saatler sonra "Süreci yakından takip ediyoruz" paylaşımında bulundu.

İşte o paylaşımlar: 

"İzmir'imizin farklı bölgelerinde çıkan yangınlar olumsuz hava koşullarının da etkisiyle maalesef devam ediyor. Ekiplerimizle irtibatlı şekilde süreci yakından takip ediyoruz. Orman Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı ekipleri ve İzmir İtfaiyesi, havadan ve karadan büyük bir özveriyle yangınlara müdahale ediyor. Söndürme çalışmaları sürüyor. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Mehmet Ali Çelebi ise Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın İzmir yangınına ilişkin "Sadece işimize odaklandık" açıklamalarını sosyal medya hesabından paylaştı.