Gündem

İzmir'deki İsveç Konsolosluğu'nda silahlı saldırı: Bir konsolosluk çalışanı ağır yaralı

01 Ağustos 2023 18:36

Güncelleme: 01 Ağustos 2023 19:19

İzmir'deki İsveç Fahri Konsolosluğu'na yapılan silahlı saldırıda, konsolosluk çalışanı Emine T. isimli Türk çalışan ağır yaralandı. Ağrı nüfusuna kayıtlı şüpheli Z.Ö. ise gözaltına alındı.

Zihinsel engelli olduğu açıklanan şüpheli Z.Ö.'nün vize işlemleri nedeniyle saldırıyı yaptığı öne sürüldü. Ajansların geçtiği bilgiye göre, olay yerinden kaçan şüpheli Z.Ö. ,silahlıyla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Z.Ö.'nün Ağrı nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan ve hayati tehlikesi bulunan Emine T. ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Alsancak'taki Konsolosluğa yapılan saldırıyla ilgili İzmir Valiliği bir açıklama yaptı. Valilik açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"İlimiz Konak ilçesinde, 01.08 2023 günü saat 12.45 sıralarında zihinsel engelli Z.Ö. isimli şahsın silahlı saldırısı sonucu E.T. isimli vatandaşımız yaralanmış olup, yaralı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Olayın faili ise suç aleti ile birlikte gözaltına alınmış ve konuyla ilgili adlî tahkikat başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."