Gündem

İzmir'de kadınlar 'ikinci tur' için yürüdü: "Gönder gitsin değiştirecek sensin"

23 Mayıs 2023 21:04

Mor Dayanışma ve Kampüs Cadıları İzmir Karşıyaka'da yürüyüş düzenledi. Ellerinde "Gönder gitsin değiştirecek sensin" yazılı pankart taşıyan kadınlar, ikinci tur için sandığa gitme çağrısında bulundu.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Mor Dayanışma ve Kampüs Cadıları'nın çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa süre kala Karşıyaka Çarşı'da yürüyüş düzenledi. "Gönder gitsin değiştirecek sensin" yazılı pankart taşıyan kadınlar adına Didar Gül ve Rozana Urkun açıklama yaptı.

"İlk turu kazanamadılar"

14 Mayıs’ta gerçekleşen "seçimin demokratik ve şeffaf bir seçim olmadığının" herkesin farkında olduğunu vurgulayan kadınlar, "Yalan, dolan, hile ve hırsızlık ile halkın iradesi gasp edilmeye çalışıldı. Ancak tüm hile ve usulsüzlüklere rağmen, devletin tüm imkanlarını kendilerinde toplamalarına rağmen AKP-MHP faşist ittifakının oyları düştü ve ilk turu kazanamadılar" ifadelerini kullandı.

"Biz kadınlar buradayız"

Kadınlar açıklamalarında, şunları kaydetti:

"Eğitim hakkımızı gasp eden, kadınları derin bir yoksulluğa terk eden, üniversitelerde tacizi, şiddeti normalleştirmeye çalışan AKP-MHP faşist iktidarını göndermek zorundayız. Tüm eşitsiz koşullara rağmen irademiz, öfkemiz, direncimiz var. Bu faşist gidişatı engellemek için, kadın düşmanlarının, halk düşmanlarının saltanatını yıkmak için tüm kadınlara sesleniyoruz. Sandığa git, Erdoğan’ı gönder. Sandıklarda müşahit olalım, oylarımıza, hayatımıza, geleceğimize birlikte sahip çıkalım. Biz kadınlar buradayız."