Gündem

Fidan Çakır cinayetinde katil, 10 yıllık arkadaşı çıktı

19 Ekim 2024 21:44

T24 Haber Merkezi

İzmir'in Buca ilçesinde evinde cesedi bulunan Fidan Çakır'ın cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Boynundaki kesici alet yarasıyla öldürüldüğü belirlenen Çakır'ın cinayet şüphelisi Dilan Ergen, İstanbul'da kaldığı otelde yakalandı. Ergen'in verdiği ifadeye göre Çakır ile on yıldır arkadaş oldukları ortaya çıktı.

Şüpheli bir kadın ölümü daha: İzmir'de bir kadın vücudunda kesi izleri evinde ölü bulundu

Dumlupınar Mahallesi 89 Sokak üzerindeki bir apartmanın 3'üncü katında oturan Fidan Çakır'dan bir süredir haber alamayan yakınları, durumu polise bildirdi. Dün çilingir yardımıyla eve giren polis, Fidan Çakır'ın cansız bedeni ile karşılaştı.

İlk incelemede, boyun bölgesinden kesici aletle aldığı darbeler sonucu hayatını kaybettiği belirlenen Çakır'ın ölümüyle ilgili çalışma başlatıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, Suç Analiz Büro Amirliği ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, olayın 8 gün önce gerçekleştiğini, şüphelinin maktulün arkadaşı Dilan Ergen olduğunu tespit etti. Ergen'in olaydan sonra ilk olarak Muğla'ya oradan da İstanbul'a gittiği tespit edildi. Ergen, dün kaldığı otele düzenlenen operasyonla gözaltına alınıp, İzmir'e getirildi.

10 yıllık arkadaş oldukları ortaya çıktı

Fidan Çakır ile 10 yıllık arkadaş olan ve bir süre ev arkadaşlığı da yaptığı öğrenilen Dilan Ergen, Cinayet Büro Amirliği'ndeki sorgusunda suçunu itiraf etti. Ergen, aralarında zaman zaman çekememezlik nedeniyle tartışma çıktığını söylediği Çakır'ı, içkili olduğu sırada yine aynı nedenle çıkan tartışmada öldürdüğünü söyledi.

Ergen, polisteki işlemlerinin ardından bugün sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Öte yandan Ergen'nin kentten kaçarken kullandığı korsan taksi de tespit edildi. Cinayetle ilgisi olmadığı belirlenen taksiciye ruhsatsız çalışmaktan 64 bin TL para cezası kesilip, otomobilinin bağlandığı bildirildi. (DHA)


Günün öne çıkan haberleri...

TIKLAYIN | Erdoğan'a "Almanya'da suç işleyen mültecilerin iadesi" soruldu: Kapımız Suriye'den ve Lübnan'dan gelecek mültecilere açık

TIKLAYIN | Fatih Altaylı'ya konuşan AKP'li isim: Yenidoğan çetesi olayı, 2023'ten beri biliniyor; Kemal Memişoğlu, İl Sağlık Müdürü iken soruşturmayı savsakladı!

TIKLAYIN | "Yenidoğan çetesi" skandalı: Ruhsatı iptal edilen hastanelerden biri, eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na ait

TIKLAYIN | Oyuncu Vural Çelik'in cenazesi defnedildi | Birol Güven: Maddi sıkıntı haberleri doğru değil, o videoları şaka amaçlı çekiyordu

TIKLAYIN | Berk Oktay'dan Furkan Bölükbaşı'na "Atatürk" paylaşımı tepkisi: Bu pornocu müptezeli olmak için neyi bekliyorsunuz, ağzınla yüzünü yer değiştireceğim

TIKLAYIN | Vural Çelik'in ölüm nedeni belli oldu


Erdal Beşikçioğlu: Behzat Ç.’yi Etimesgutlularla çekeceğiz; bundan daha iyi bir ilçe tanıtımı olamaz