Gündem

İzmir’de Folkart Sitesi’nde büyük yangın; Sağlık Bakanı ve AFAD'dan açıklama

Site sakinlerinden ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses sosyal medya hesabı üzerinden geçmiş olsun mesajı yayımladı

27 Nisan 2023 22:52

İzmir Narlıdere'de 4 bloklu Folkart Sitesi’nin 8 katlı binasında yangın çıktı. Ekiplerin yangına müdahalesi sürerken müdahaleler sırasında zaman patlama sesleri duyulduğu ve bina sakinlerinin tahliye edildiği bildirildi. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, yangının 40 daireyi etkilediğini aktardı. AFAD "An itibarıyla herhangi bir yaralı ve can kaybı bilgisi yok" açıklamasını yaptı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger "İçeride canlı olmadığına dair bir bilgi elimizde var"  ifadelerini kullanırken; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de "Söndürme çalışmaları devam ederken, yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı”  dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yangından 7 kişinin etkilendiğini duyurdu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yangının 2. kattaki elektrik kontağından kaynaklandığını söyledi.

"Herhangi bir can kaybı olmadan yangını atlatacağımızı düşünüyoruz"

Öte yandan, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de olay yerine geldi. Köşger yaptığı açıklamada, devam eden yangını İzmir İtfaiyesi'nin söndürmeye çalıştığını ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin de sevk edildiğini söyledi.

Bir bloğun tamamen yanmak üzere olduğunu kaydeden Köşger, şöyle konuştu:

"Yangının diğer bloklara sirayet etmesini engellemeye çalışıyoruz. İnşallah o diğer bloklara sirayet etmeden söndüreceğiz. Sevindirici olan şu, site yöneticisi yangın başladıktan sonra aşağı yukarı tüm sakinlerini tahliye etmiş. İçeride canlı olmadığına dair bir bilgi elimizde var şu anda. Dolayısıyla herhangi bir can kaybı olmadan yangını atlatacağımızı düşünüyoruz."

"Hastanelerde yaralı da yok"

Köşger, yangının neden çıktığına dair netleşen bir bilgi olmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir patlama ve parlamadan bahsediliyor. İlerleyen zamanlarda yapılan tetkiklerle anlaşılacaktır. Ama bina çelik konstrüksiyon ve ahşap karma olduğu için çok seri şekilde yayılmış. Bir de sert bir rüzgar var, söndürmekte zorluk çekiliyor. İnşallah en kısa sürede söndürüp başka bir bloğa zarar vermeden sonlandırmaya çalışıyor arkadaşlar. Hastanelerde herhangi bir yaralı da yok şu an itibarıyla, çok şükür can kaybı olmadan atlatacağız umarım."

Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'den yangına ilişkin bilgi aldı

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'in Narlıdere ilçesindeki bir sitede çıkan yangına ilişkin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'le görüştü. CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, Narlıdere'de çıkan yangın nedeniyle Soyer'i telefonla aradı. Yangının çıkış nedeni ve vatandaşların sağlık durumu hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, geçmiş olsun dileklerini iletti.

İLGİLİ HABER | İzmir'in birçok bölgesinden görünen Narlıdere'deki yangınından kareler 

Tunç Soyer: Tek dileğimiz can kaybı yaşanmaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Narlıdere'de çıkan site yangınına itfaiye ekiplerimiz tüm gücüyle müdahale ediyor. Binanın dış cephesinin ahşap kaplama olması çalışmaları güçleştirirken, ekiplerimiz alevlerin diğer bloklara yayılmasını engellemek için çalışıyor. Tek dileğimiz can kaybı yaşanmaması." ifadelerini yazdı.

AFAD: Herhangi bir can kaybı yok 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İzmir’de meydana gelen yangına müdahale edildiğini ve şu anda can kaybı bilgisinin olmadığını açıkladı. AFAD sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "İzmir ilimizin Narlıdere ilçesinde bulunan bir sitede devam eden yangına itfaiye ekipleri, AFAD, Orman Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğünün TOMA ekipleri tarafından müdahale edilmektedir. An itibarıyla herhangi bir yaralı ve can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Olaydan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Gelişmeleri takip ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Sağlık Bakanı Koca: 7 vatandaşımız etkilenmiştir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İzmir Narlıdere’de bir sitede meydana gelen ve kontrol altına alma çalışmaları devam eden yangından 7 vatandaşımız etkilenmiştir. 6 kişi dumana maruz kalmış, bir kişinin ayağında burkulma olmuştur. Gerekli tıbbi müdahaleler yapılmıştır, her birinin durumu iyidir. Olay yerine toplam 70 sağlık görevlisi; 20 adet 112 ambulansı, 2 UMKE Timi görevlendirildi. İzmir’e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah benzer tüm olaylardan korusun." ifadelerini yazdı.

Yangının çıkış nedeni belli oldu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Folkart'ta çıkan yangının 40 daireyi etkilediğini açıkladı. Kasapoğlu, yangının ikinci kattaki elektrik kontağından kaynaklandığını söyledi.

Yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı

İzmir'in Narlıdere ilçesindeki bir sitede çıkan yangının söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangınla ilgili Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ekiplerimizin müdahalesi sonucunda yangının diğer bloklara sıçraması önlendi. Söndürme çalışmaları devam ederken, yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı” dedi.