Koronavirüs

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Buca Cezaevi’nde 65 tutuklu ve hükümlünün Koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı

Adalet Bakanı 13 Nisan'da kapalı cezaevlerinde vaka olmadığını açıklamıştı

22 Nisan 2020 10:04

İzmir’de bulunan Buca Kapalı Cezaevi’nde, yeni tip Koronavirüs'ün yol açtığı Covid-19 salgını yayılıyor.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, onlarca tutuklu ve hükümlüye virüsün bulaştığını açıkladı.

Cezaevinde ilk vakanın 19 Nisan’da tespit edildiğini hatırlatan Başsavcılık, bunun ardından kurumda kapsamlı bir filiyasyon çalışması yapıldığını belirtti.

Bunun neticesinde ise ilk tanı konulan tutukluyla temasta bulunan 64 tutuklu ve hükümlünün daha Covid-19 testinin pozitif çıktığı kaydedildi.

Açıklamada, “Toplamda 65 tutuklu ve hükümlünün hastanelerdeki tedavileri devam etmektedir” denildi.

Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören kalp hastası 70 yaşındaki bir hükümlünün, sağlık durumunun iyiye gitmesi üzerine servise çıkarıldığı da kaydedildi.

Açıklamada, “Bütün hükümlülerin genel sağlık durumu iyidir” ifadeleri kullanıldı.

T.C. Adalet Bakanlığı @adalet_bakanlik
 

Buca Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki KOVİD-19 vakaları hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının 21/04/2020 tarihli basın açıklaması:

 
 
 
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 13 Nisan’da yeni tip Koronavirüs'e karşı alınan tedbirler nedeniyle kapalı cezaevlerinde pozitif vaka bulunmadığını ancak 5 açık ceza infaz kurumundaki 17 hükümlüye Covid-19 tanısı konulduğunu, 3 hükümlünün tedavi sırasında hayatını kaybettiğini açıklamıştı.
 
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ise 13 Nisan'da Buca Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan H.A'nın 13 Nisan'da ishal, kırgınlık gibi şikayetlerle sağlık kurumuna sevk edildiğini ve H.A'ya uygulanan Covid-19 testinin pozitif çıktığını belirtmişti.