Gündem

İYİ Partili Şenol Sunat: Türk Ocağı'nın İslam sempozyumu çarpıtıldı, zehirli dilin sonucudur bu

"Bundan çıkar sağlamaya çalışan bu ülkeyi yönetenlerin ülkeyi getirdiği noktadır bu nokta. Kraldan çok kralcılıktır"

03 Temmuz 2022 13:19

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat, "Türk Ocağı'nın İslam sempozyumu çarpıtıldı, zehirli dilin sonucudur bu" ifadelerini kullandı.

Türk Ocakları’nın 110. Kuruluş yıldönümünde düzenlenen İslam Sempozyumu ile ilgili tartışmayı KRT Tv’de Semra Topçu’nun hazırlayıp sunduğu Haftanın Panoraması programında değerlendiren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat, Türk Ocaklarında yıllarca kadın heyeti başkanlığı yapmış birisi olduğunu hatırlattı ve şunları söyledi:

“Türk Ocaklarında yıllarca kadın heyeti başkanlığı yapmış birisi olarak söylemek isterim, Türk Ocağı her konuda, ülkenin meseleleri konusunda, özellikle kültürel konularda, İslam konusunda toplantılar yapıyor. Bu çalıştay da İslam Sempozyumu. Daha önce de Kartal Belediyesi iş birliği ile yapılmış, bütün Türk coğrafyası ve İslam aleminden gelen bilim insanlarının, akademisyen ve din insanlarının düzenlemiş olduğu bir çalıştay bu. Bu yönleriyle gündeme gelmedi, Sayın Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun orada bulunmuş olması gündeme getirildi, çarpıtıldı.

Bu durum Türkiye’nin gelmiş olduğu kutuplaşmayı ortaya koyuyor aslında yani ya bir taraf olacaksın ya bir başka taraf olacaksın gibi bur durum söz konusu oluyor. Doğru değil bu. Türk Ocağı siyasi konularda ayrım yapmadan bütün siyasileri davet etmesi gereken bir ocaktır, kültür ocağıdır.

Ötekileşmiş, kutuplaştırılmış, kamplaştırılmış bir dilin, zehirli bir dilin sonuçlarıdır bunlar. Bundan çıkar sağlamaya çalışan bu ülkeyi yönetenlerin ülkeyi getirdiği noktadır bu nokta. Kraldan çok kralcılıktır.”