Gündem

İyi Partili Öztürk: Binali Yıldırım’a 'Kürdistan' cezası gelecek mi?

"CHP, İyi Parti ya da Saadet Partili milletvekili olsaydı Yıldırım örneğinde olduğu gibi sessiz mi kalınırdı?"

13 Haziran 2019 08:48

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk TBMM’ye verdiği yazılı soru önergesinde AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım’ın Diyarbakır gezisinde dile getirdiği 'Kürdistan' ifadesini sordu. Öztürk, “Bu sözde 'Kürdistan' kelimesini Meclis çatısı altında kullanıldığı için ceza alanlar var, Binali Bey’e de ceza verilecek mi?” dedi.

Öztürk, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un cevaplaması üzere ayrı ayrı soru önergeleri verdi. Öztürk, Yıldırım’ın Diyarbakır gezisinde dile getirdiği 'Kürdistan' ifadeleriyle ilgili geçmişten örnekler vererek ne gibi yaptırımlar uygulanacağını sordu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşmalardan ilgili kısımları yazılı soru önergesinde kullanan İyi Partili Öztürk, “Bu sözde 'Kürdistan' kelimesini Meclis çatısı altında kullanıldığı için ceza alanlar var, Binali Bey’e de ceza verilecek mi?” diye sordu.

Öte yandan Yasin Öztürk TBMM’ye sunduğu soru önergesinde 'Kürdistan' ifadesini kullanan CHP, İyi Parti ya da Saadet Partili milletvekili olan belediye başkan adayı olsaydı kendilerine 'terörist' yakıştırması yapılacak mıydı? Ya da Sayın Binali Yıldırım örneğinde olduğu gibi sessiz mi kalınacaktı” dedi.