Seçim 2023

İyi Partili İbrahim Özkan, seçim kaybından Kılıçdaroğlu'nu sorumlu tuttu: Ronaldo ve Messi gibi iki futbolcuyu yedek kulübesinde bekletti

28 Mayıs 2023 20:45

T24 Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İyi Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, ikinci tur cumhurbaşkanı seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3. kez cumhurbaşkanı seçilmesinin hemen ardından, Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu suçladı. 

Cumhurbaşkanı seçiminin 14 Mayıs'ta yapılan ilk turunda adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, cumhurbaşkanını belirlemek için bugün tekrar sandık başına gitti. Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Millet İttifakı adayı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yarıştığı seçimde kesin olmayan sonuçlara göre Erdoğan, üçüncü kez cumhurbaşkanı oldu. 

İyi Partili Özkan, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı ima ederek, isim vermeden Kılıçdaroğlu'nu suçladı. 
 
Özkan, "Ronaldo ve Messi gibi iki futbolcuyu yedek kulübesinde bekleten teknik direktör suçlu.. Benden bu kadar… Bana da yakışan; Tebrikler Recep Tayyip Erdoğan…" dedi.
 
Özkan, sonraki paylaşımında da, "Siyaset sosyolojidir matematik değildir. Hesabımızı iyi yapıp yeniden başlayacağız" ifadesini kullandı. 
 
 

Millet İttifakı'nın aday belirleme sürecinde İyi Parti ile Millet İttifakı'ndaki beş parti arasında gerilim yaşanmıştı.

İyi Parti lideri Meral Akşener, Kılıçdaroğlu'nun aday olmasına başta karşı çıkmış, İmamoğlu ve Yavaş'a çağrı yaparak sert sözlerle Altılı Masa'dan kalkmıştı.

Akşener'in 3 günlük masadan ayrıldığı süreç, müzakereler sonucu İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olması ile son bulmuştu.