Gündem

İyi Partili eski askeri savcı Ahmet Zeki Üçok: Akşener’e çok öfkeliler, itibarsızlaştırmak için her türlü iftirayı atıyorlar!

"Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Veysel Kaçmaz’ı şiddetle kınıyorum"

11 Eylül 2023 08:53

Eski askeri savcı İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında 7 yıl sürdürülen ve takipsizlik kararı verilen FETÖ davasına bakan Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Veysel Kaçmaz’ı kınadı. Eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın damadı Sinan Yıldırım hakkında yürütülen FETÖ davasını hatırlatan Üçok, Savcı Kaçmaz'a bazı sorular yöneltti. Üçok, Akşener hakkında açılan soruşturmada yaşananların peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Üçok, söz konusu davayla ilgili, “birinci garipliğin, Cizre Cumhuriyet Savcılığı’nın, tıpkı FETÖ kumpaslarında olduğu gibi PKK’lıları gizli tanık olarak kullanması” olduğunu ifade etti. Üçok, “Şaka değil, Savcı Bey, tam 7 yıl tabiri caizse ıcığını cıcığını yedi sülalesini araştırıyor Meral Akşener’in ve sonunda takipsizlik kararı veriyor” diyerek tepki gösterdi.

“Bu soruşturmanın açılmasının ve yedi yıl devam ettirilmesinin tek bir hukuki gerekçesi yok. Tamamıyla siyasi saiklerle adeta Demokles’in kılıcı gibi sayın Akşener’in tepesinde asılı tutulan politik bir süreç yürütülmüş” diyen Üçok, “Bir hukukçu ve savcı olarak soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Veysel Kaçmaz’ı şiddetle kınıyorum” dedi.

Eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi İsmail Kahraman’ın damadı Sinan Yıldırım hakkında yürütülen FETÖ davasını hatırlatan Üçok, Akşener davasına bakan Kaçmaz’a şu soruları yöneltti:

“Acaba FETÖ nedeniyle kayınpederinin telefonları incelenmiş midir? Ya da Fethullah Gülen’in elini öpmeye giden eski Maliye Bakanı Nebati’nin, AKP milletvekilleri Osman Ören, Dilek Yüksel, Mustafa Hamarat’ın bindiği uçakta bulunan FETÖ’cüler araştırılmış mıdır? FETÖ imamı Kemal Öksüz ile fotoğrafı bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin baz istasyonlarını karşılaştırmış mıdır? FETÖ’nün en önemli yayın organı olan www.fgulen.com internet sitesinde halen, ‘Dünyayla Konuşmak’ başlıklı yazısı bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in hangi dernek ve sendikalarla ilişkisi var? Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Veysel Kaçmaz’a soralım; bunlarla ilgili en küçük bir soruşturma yaptınız mı? Vazgeçtik yedi yıl soruşturma yürütmekten, aklından bile geçirebildin mi? Cevaplarını bekliyoruz.”

Üçok, “Akşener yüzde 65’in içerisinden yüzde 15 civarında bir oyu koparıp İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Mersin gibi illeri AK Parti’nin elinden aldı. Bu nedenle Akşener’e çok öfkeliler. İtibarsızlaştırmak için her türlü iftirayı atıyorlar” diye konuştu.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.